Lufthansa’da grev başladı

Güncelleme Tarihi:

Lufthansa’da grev başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2024 11:42

Lufthansa yer hizmetleri personeli, Birleşik Hizmet Sektörü Sendikası’nın (ver.di) çağrısı üzerine bu sabah erken saatlerde greve gitti. Frankfurt Havalimanı ver.di sözcüsü, grevlerin ilgili havalimanlarındaki Lufthansa çalışanları tarafından sorunsuz bir şekilde yürütüldüğünü açıkladı. Grevden en çok Almanya’nın en büyük havalimanları olan Frankfurt ve Münih etkilenecek. Yaklaşık 27 saat sürmesi planlanan grev nedeniyle havayolu şirketi bugün için planladığı yaklaşık 1000 uçuşun yüzde 80 ila 90’ını iptal etti.

Haberin Devamı

GREV yarın saat 07.00’de sona erecek. Lufthansa, yarın da bazı iptaller ve gecikmeler yaşanabileceğini açıkladı. Cuma gününe kadar operasyonların tamamen normale dönmesi bekleniyor. Mevcut ücret anlaşmazlığında ver.di yüzde 12.5 daha fazla ücret istiyor. Ayrıca 12 aylık bir süre için ayda en az 500 Euro talep ediyor. Buna ek olarak, ülke çapında standartlaştırılmış 3 bin Euro tutarında bir enflasyon telafisi primi de talepler arasında. Sendika, Frankfurt ve Münih’in yanı sıra Hamburg, Berlin ve Düsseldorf’taki Lufthansa şirketlerinde çalışanlarını da greve çağırmıştı. Berlin’de ilk uçuşlar salı akşamı iptal edildi. Şirkete göre 100 binden fazla yolcu uçuşlarını yeniden planlamak zorunda kaldı. Almanya’daki diğer havalimanlarında da Frankfurt ve Münih’e olan uçuşlar iptal edildi.

Lufthansa’da grev başladı
UÇAK BİLETİYLE TREN BİLETİ ALINABİLECEK
Almanya’daki iç hat uçuşları iptal edilen yolcular uçak biletleriyle tren bileti alabilecek. İptal edilen uçuşlardaki yolcuların hiçbir koşulda havaalanına gelmemeleri konusunda daha önceden duyuru yapan Lufthansa, buna rağmen havaalanına gelen yolcuya danışmanlık hizmeti veremeyeceğini açıkladı. Havayolu şirketinin internet sayfasında, “Grev nedeniyle yeniden rezervasyon bölümlerinde maalesef personel bulunmuyor” denildi. Ücretsiz yeniden rezervasyon ‘lufthansa.com’, müşteri uygulaması ve hizmet merkezi aracılığıyla yapılabilecek.
Öte yandan, Lufthansa iştirakleri ve harici havayolları yolcuları grevden etkilenmedi. Lufthansa’nın, doğrudan uçuş yan kuruluşu olan Eurowings tüm programını gerçekleştirmeyi planlıyor. Lufthansa’nın yabancı iştirakleri Swiss, Austrian ve Brussels Airlines’in uçuşlarına öncelik verilecek. Lufthansa müşterileri de daha sonra bu uçuşlara yeniden rezerve edilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!