Pilotlar greve başlamadan Lufthansa ile sendika anlaştı

Güncelleme Tarihi:

Pilotlar greve başlamadan Lufthansa ile sendika anlaştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2022 11:37

Alman havayolu şirketi Lufthansa ile pilotlar sendikası ‘Vereinigung Cockpit’ anlaşmaya vardı. Buna göre Lufthansa’daki ücret anlaşmazlığı sorunu çözüldü. Bu da pilotların yarın başlayacak olan iki günlük grevinin iptal olduğu anlamına geliyor.

Haberin Devamı

VEREINIGUNG Cockpit sendikasının yaptığı açıklamaya göre, sendika ücret anlaşmazlığı konusunda havayolu temsilcileriyle anlaşmaya varmayı başardı. Bir sendika sözcüsü anlaşmayı kamuoyuna duyurdu. Sendika daha önce pilotlara çarşamba gününden itibaren iki gün süreyle iş bırakma çağrısında bulunmuştu. Bu durum Lufthansa yolcu uçaklarının Almanya’dan kalkışlarını etkileyecekti. Kargo iştiraki Lufthansa Cargo da çarşamba günü greve katılacaktı. Geçen cuma günü Lufthansa, bir günlük grev nedeniyle ana havayolu şirketinin neredeyse tüm programını iptal etmek zorunda kalmıştı. İptallerden yaklaşık 800 uçuş ve yaklaşık 130 bin yolcu etkilendi. Şirkete göre grev nedeniyle 32 milyon Euro’luk bir ekonomik kayıp meydana geldi.

 

Haberin Devamı

TALEPLER NE ÖLÇÜDE KABUL EDİLDİ BİLİNMİYOR
Sendika, müzakerelerde daha önce ‘sabit oranlı’ bir enflasyon tazminatı talep etmişti. Yani gelecek yıldan itibaren yıllık yüzde 8.2’lik bir ücret artışı talepler arasındaydı. Buna ilave olarak içinde bulunduğumuz yılda maaşların yüzde 5.5 oranında artması istendi. Ayrıca ek olarak, yeni bir maaş skalası ve hastalık günleri, tatiller ve eğitim için daha fazla para talep edildi. Lufthansa’nın bu talepleri ne ölçüde kabul ettiği henüz açıklanmadı. Havayolu şirketi en son teklifinde, temel ücretlerde 1 Eylül 2022’de 500 Euro ve 1 Nisan 2023’te 400 Euro artış yapılmasını önermişti. Bu, mevcut maaşa bağlı olarak yüzde 5 ile 18 arasında bir artış anlamına geliyor. Lufthansa daha önce, sendikanın taleplerini kabul edilemez bularak reddetmişti. Kendi rakamlarına göre, tüm taleplerin karşılanması halinde havayolunun personel maliyetleri yüzde 40 oranında artacağı dile getirilmişti. Lufthansa, bunun iki yıllık bir süre zarfında 900 milyon Euro’luk ek bir yük anlamına geleceğini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!