Lufthansa gelir tahminini yükseltti: 1 milyar Euro’nun üzerinde kâr

Güncelleme Tarihi:

Lufthansa gelir tahminini yükseltti: 1 milyar Euro’nun üzerinde kâr
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2022 10:09

Koronavirüs salgını zamanında devlet desteği alarak kamulaştırılan ve bu yıl devletten aldığı desteği geri ödeyerek yeniden özelleşen Lufthansa, 2022 yılı gelir tahmini yükseltti. Lufthansa yaz aylarında beklenenin üstünde yüksek gelir elde etti.

Haberin Devamı

LUFTHANSA’nın yaz dönemine denk gelen üçüncü çeyrekte verimli bir dönem geçirdiği belirtildi. Düşük maliyetli iştiraki Eurowings’in birçok pilotunun greve gitmesine ve yüzlerce uçuşun iptal edilmesine rağmen, Lufthansa, üçüncü çeyrekteki rakamlarla birlikte 2022 gelir tahminini yükseltti. Şirket, öngörülemeyen bir şey olmazsa, faiz ve vergi öncesi düzeltilmiş faaliyet sonucunda (Ebit) 1 milyar Euro’nun üzerinde kâr elde edilebileceğini açıkladı. Lufthansa CEO’su Carsten Spohr, ağustos ayının başında hedefi 500 milyon Euro’nun üzerine çıkarmıştı. Havacılık sektöründeki ekonomi uzmanları ise son dönemlerde ortalama 800 milyon Euro’dan fazla bir meblağın söz konusu olduğu tahmininde bulundu. Ancak yılın ilk üç çeyreğinin ardından şirket, yaklaşık 900 milyon Euro’luk bir kârla yeni hedefe şimdiden yaklaşmış durumda.

Haberin Devamı

AĞUSTOSTA FRANKFURT’TA 5.2 MİLYON YOLCU
Geçici rakamlara göre, Lufthansa temmuz ayından eylül ayı sonuna kadar 10.1 milyar Euro ciro elde etti ve bu rakam koronavirüs salgınının yoğun olduğu 2021 yazının neredeyse iki katı oldu. İlk 9 ayda elde edilen 23.9 milyar Euro gelir, bir önceki yılın toplam gelirini aştı. 2021 yılında toplam 16.8 milyar Euro gelir elde edilmişti. Turistik uçuşlara gösterilen büyük ilgi sayesinde sadece ağustos ayında Frankfurt Havalimanı’ndan yaklaşık 5.2 milyon yolcu uçtuğu belirtildi. Bunun, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 54’lük bir artış olduğu ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!