Lübeck’te ırkçılığa yer yok

Güncelleme Tarihi:

Lübeck’te ırkçılığa yer yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2023 11:03

Almanya’nın Schleswig Holstein eyaletine bağlı Lübeck kentinde ‘Irkçılığa Karşı Uluslararası Haftalar 2023’ vesilesiyle düzenlenen farklı etkinliklerde tam bir dostluk ve dayanışma sergilendi.

Haberin Devamı

LÜBECK Kültürler Evi ile Lübeck Göçmenler için Forum’un öncülüğünde, Almanya Göçmen Dernekleri Federal Çalışma Topluluğu’nun (BAGIV) katkılarıyla ‘Anlayış Yaratmak ve Çatışmaları Azaltmak’ sloganıyla düzenlenen etkinliklerde, farklı kültürler arasında diyalog oluşturup karşılıklı anlayışın geliştirilmesinin kaçınılmaz olduğu vurgulandı. Yıllardır eyalet genelinde birlikte yaşama dönük faaliyetlerde bulunan ‘19 Mayıs Türkiye Gençlik ve Halk Kültür Merkezi Lübeck’ (TÜRGEM) yöneticileri ve üyelerinin de katıldığı etkinliklerde, göçmen kökenlilerin ‘buralı’ olduklarının altı çizildi. Lübeck Belediye Başkanı Jan Lindenau, çok kültürlülüğün ve çeşitliliğin yaşandığı kentlerinde ırkçılığa yer olmadığını vurguladı. Bu etkinliklerin düzenlenmesinde etkin rol oynayan, katkıda bulunan dernek, cemiyet, kuruluş ve kurumlara teşekkür eden Lindenau, toplumun her kesimini ırkçılığa karşı kararlı bir biçimde mücadele etmeye çağırdı. Lindenau, “Irkçılığa aramızda, içimizde, bu toplumda ve kentimiz Lübeck’te kesinlikle yer yoktur, olmamalıdır da” dedi.

Haberin Devamı

Lübeck’te ırkçılığa yer yok

‘BARIŞ İÇİNDE YAŞAYALIM’
Etkinlikler kapsamında aralarında çok sayıda kızlı erkekli gençlerin bulunduğu katılımcılara Lübeck 1. Polis Karakolu gezdirildi, polisin günlük çalışmaları hakkında detaylı bilgi verildi. Öte yandan ‘Irkçılığa Karşı Uluslararası Haftalar’ çerçevesinde düzenlenen etkinliklerin kente farklı bir renk kazandırdığına dikkat çekildi. Katılımcılara, “Yaşadığımız toplumlarda çatışmaları, sürtüşmeleri azaltıp, hoşgörüleri çoğaltıp ve karşılıklı ön yargıları yıkma çalışmalarına destek verelim. Farklı kültürler ile barış içinde yaşayalım” çağrısı yapıldı.

Lübeck’te ırkçılığa yer yok

Lübeck’te ırkçılığa yer yok

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!