Londra’da ‘Band of Burns’ rüzgârı esecek

Güncelleme Tarihi:

Londra’da ‘Band of Burns’ rüzgârı esecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2024 14:07

27 Ocak’ta Londra’nın önemli konser salonlarından Kings Place’ta gerçekleşecek ‘Band of Burns’ konseri, Türkiye, İskoçya, İrlanda ve Galler’den gelen müzisyenleri aynı sahnede buluşturacak. Gecede Nazım Hikmet şiirinden esinlenerek ortaya çıkan özel bir parça da yer alacak.

Haberin Devamı

DİLA Vardar ve Tansay Omar gibi Türkiye kökenli sanatçıların da aralarında bulunduğu 12 kişilik orkestra, İskoç şair Robert Burns’ün 1700’lerde yazdığı birçok şarkı ve şiirle insanlık, eşitlik ve liberal görüşleri kutlayarak günümüz sosyal ve politik sorunlarına ışık tutuyor. 2017 yılında kurulan ‘Band of Burns’ projesi, müzisyenlerin kendi kültürel miraslarını bir araya getirerek güçlü ve düşündürücü bir deneyim sunuyor.

NAZIM HİKMET ŞİİRİNDEN ESİNLENDİLER
‘BBC Folk Album of the Year’ ve ‘MOJO Album of the Year’ gibi prestijli ödüllerle öne çıkan grup, Birleşik Krallık’ta BBC Radio 2 ve BBC Radio 3’te canlı konserlere imza atarak büyük başarı elde etti. İki yıl aradan sonra tekrar bir araya gelen ‘Band of Burns’, 27 Ocak’ta müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak. Konserde, Dila Vardar’ın gitarist Fatih Ebrem ile bestelediği Nazım Hikmet şiirinden esinlenerek ortaya çıkan özel bir parça da yer alacak. İskoç kültürünün önemli gecelerinden biri olan ‘Burns Night’, Kings Place’ta ocak ayı boyunca düzenlenen ‘Scotland Unwrapped Festivali’ kapsamında gerçekleşiyor. ‘Band of Burns’ konseri, bu özel seri içindeki önemli etkinliklerden biri olarak öne çıkıyor. Konser biletleri ve detaylı bilgi için: https://www.kingsplace.co.uk/whats-on/folk/band-of-burns/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Londra’da ‘Band of Burns’ rüzgârı esecek

Londra’da ‘Band of Burns’ rüzgârı esecek


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!