Londra ‘Meryem Ana’sını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Londra ‘Meryem Ana’sını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2024 14:47

Yaşamını yarım asırdan fazla süredir İngiltere’de sürdüren ve hayırseverliliğiyle tanınan Londra’nın ‘Meryem Ana’sı olarak bilinen, Meryem Öztürk hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

İNGİLTERE Türk toplumunda yardımseverliliği ile bilinen ve halk arasında ‘Meryem Ana’ diye çağrılan Meryem Öztürk (81) vefat etti. Aslen Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine bağlı Küçükyapalak köyünden olan Meryem Öztürk, 53 yıldır Londra’da yaşıyordu. Kızı Fatoş Öztürk’ün verdiği bilgiye göre, uzun süredir demansı olan Meryem Ana kalp yetmezliğinden dün öğle saatlerinde yaşamını yitirdi. Toplum arasında ‘Ali Baba’ diye tanınan ve uzun yıllar İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde görev alan Ali Öztürk’le evli olan ‘Meryem Ana’nın cenazesi Londra’nın Surrey bölgesindeki Brookwood Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Ali Öztürk, neredeyse yarım yüzyıldır hizmet veren ‘Ali Baba’ adlı işletmenin kurucularından.

EŞİNİN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ OLDU
Ali Öztürk’ün iş yerindeki en büyük destekçisi olan eşi Meryem Hanım, birlike çalıştıkları mutfakta lezzetli yemekler ve döner yaparak, döneri bilmeyenlere tanıttı. Yedi çocuk sahibi ve halen üç çocuğu hayatta olan Meryem Öztürk, topluma yönelik yaptığı hayır hizmetlerinden dolayı sevilen simalardandı. Meryem Ana’nın ölümüyle ilgili Küçükyapalak köyünün sosyal medya sayfasında şu ifadeler yer aldı: “Değerli canlar Londra’da yaşayan köylümüz Meryem Öztürk vefat etmiştir. (Ali Öztürk’ün, Ali Baba’nın Hanımı) Meryem Öztürk’ü Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun. Fatoş Öztürk tarafından yapılan açıklamada, bugün saat 14.00’ten sonra 4 Booker Road N18 2US adresindeki Koçgiriler Derneği’nde taziyelerin kabul edileceği duyuruldu.

Londra ‘Meryem Ana’sını kaybetti

Londra ‘Meryem Ana’sını kaybetti

Londra ‘Meryem Ana’sını kaybetti

Londra ‘Meryem Ana’sını kaybetti

Londra ‘Meryem Ana’sını kaybetti


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!