Lambsdorff’un Rusya’da işi zor

Güncelleme Tarihi:

Lambsdorff’un Rusya’da işi zor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2023 12:15

Almanya’nın Moskova’da göreve başlayan yeni Büyükelçisi Alexander Graf Lambsdorff, bir dizi suçlamalarla karşılandı. Rusya Dışişleri Bakanlığı, yıllarca Avrupa Parlamentosu (AP) ve Federal Meclis milletvekilliği yapan ve güven mektubunu sunan Büyükelçi Lambsdorff’a “Almanya’nın Rus düşmanlığından rahatsız olduklarını” iletti.

Haberin Devamı

RUS yetkililer, Almanya’nın Rusya politikasının dostane değil çatışmacı olduğunu söylerken, bu tutumun iki ülke arasında on yıllardır süregelen sıkı ve iyi işbirliğini altüst ettiğini de dile getirdiler. Aynı zamanda Almanya’nın Ukrayna’ya silah yardımında bulunmasının ilişkileri tamamen çıkmaza soktuğuna da dikkat çektiler.

‘BENİM GÖREVİM...’
Büyükelçi Lambsdorff, başta Ukrayna konusunda yaşanan görüş ayrılığı olmak üzere politik ortamın zorluklarla dolu olduğunu belirtirken, “Umarım buna rağmen Rusya hükümetiyle profesyonel ilişki kurmak mümkün olur” açıklamasında bulundu. Federal Meclis milletvekilliğini bırakarak Almanya’nın Moskova Büyükelçisi olan FDP’li Lambsdorff, “Benim görevim, Rusya’nın politikasının detaylı bir analizini yaparak federal hükümete iletmek olacaktır” dedi. Rusya, savaş nedeniyle kendisine uygulanan yaptırımlar yüzünden Almanya’ya doğal gaz satışını durdurdu. Aynı zamanda iki taraf da ‘istenmeyen kişiler’ ilan ederek karşılıklı olarak birçok diplomatı sınır dışı etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!