Kundakçı bu kez yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Kundakçı bu kez yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2024 11:46

Almanya’nın Dortmund şehrinde bulunan İslam Toplumu Millî Görüş’e (IGMG) bağlı Anadolu Camii’ne cuma akşamı saat 21.40 sıralarında kundaklama girişiminde bulunuldu. Zanlı polis tarafından kısa sürede yakalandı.

Haberin Devamı

CAMİ Başkanı Hamza Kuri, cami cemaatinden gençlerin camiye gece uğramaları sebebiyle bir felaketin önlendiğini söyledi. Kuri, saldırganın caminin ısıtma sistemini ateşe verdiğini, bu durumun bina içerisinde çok yoğun bir duman oluşturduğunu ifade ederek “Camide ağır hasar meydana getirdi” dedi. Kuri, güvenlik güçleriyle iletişimde olduklarını, soruşturmayla ilgili herhangi bir ilerleme olduğunda hem cemaat hem de kamuoyuyla tüm gelişmeleri paylaşacaklarını belirtti.

Kundakçı bu kez yakalandı
Hamza Kuri

Caminin güvenlik kamerası kayıtlarında, saat 21.40 sıralarında bir kişinin caminin etrafında dolaştığı, sonrasında da gazetelerle ısıtma sistemini tutuşturduğu görülüyor. Dortmund şehrinde ikamet eden 23 yaşındaki zanlının polis tarafından kısa sürede yakalandığı belirtildi. Anadolu Camii, 500’e yakın üyesiyle Dortmund’daki büyük camiler arasında yer alıyor. 53 caminin yer aldığı Dortmund’da 70 binden fazla Müslüman yaşıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!