Kühnert Twitter hesabını kapattı

Güncelleme Tarihi:

Kühnert Twitter hesabını kapattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2022 10:18

Almanya'da geçen yıl yapılan genel seçimler öncesinde partisi SPD’nin en çok öne çıkan isimleri arasında yer alan ve sosyal medyayı aktif kullanan SPD Genel Sekreteri Kevin Kühnert, yaklaşık 370 bin takipçisi olan Twitter hesabını kapattı. ‘@kuehnikev’ hesabının takipçileri dünden beri ‘Böyle bir hesap geçerli değildir’ uyarısıyla karşılaştı.

Haberin Devamı

Redaktionsnetzwerk Deutschland medyaya verdiği bir röportajda son aylarda neredeyse Twitter hesabını kullanmayı bıraktığını belirten Kühnert, “O zaman bir noktada kendiniz için bir sonuç çıkarmanız ve şöyle demeniz gerekiyor: Bu, özellikle siyasi çalışmalarıma yönelik‚ ‘gönderme’ ve ‘alma’ için doğru ortam gibi görünmüyor. Bu yüzden hesabı devre dışı bıraktım” dedi.

TARTIŞMA KÜLTÜRÜNÜ ELEŞTİRDİ
Sosyal medyada, özellikle de Twitter’daki tartışma kültürüne yönelik eleştirileri de yapan Kühnert, Twitter’ın gerçeklik algısını çarpıttığını fark ettiğini söylerken, “Twitter’da yer alan tartışma kültürünün ve toplumun orada temsil edilme biçiminin ya da diyebilirim ki, kesinlikle hiç temsil edilmemesinin, siyasi kararlarda yanlış sonuçlara ve hatalara yol açtığını düşünüyorum” dedi.
33 yaşındaki genç siyasetçi, Twitter’daki tartışmalara yaptığı anlık katkılarla tanınıyordu. Kühnert’in yer aldığı tartışma platformlardaki yayınladığı yanıtlar da artık görüntülenmiyor. Yaklaşık 93 bin takipçisinin olduğu Instagram hesabı ise henüz açık olan Kühnert, bu hesabı kapatıp kapatmayacağını açıklamadı.

BAKMADAN GEÇME!