KRV’de koalisyon görüşmeleri bugün başlıyor

Güncelleme Tarihi:

KRV’de koalisyon görüşmeleri bugün başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 17:57

Almanya’nın nüfusu en yoğun eyaletlerinden Kuzey Ren Vestfalya’da CDU ile Yeşiller arasında sürdürülen koalisyon için sondaj görüşmelerinde anlaşmaya varıldı. Pazar günü yapılan görüşmelerde, her iki partinin yönetim kademesi koalisyon görüşmeleri için onay verdi.

Haberin Devamı

CDU’lu Eyalet Başkanı Hendrik Wüst, “CDU, seçim sonuçlarına göre, eyaletimiz için istikrarlı bir hükümet kurma sorumluluğunu üstleniyor. Koalisyon müzakereleri için yürüttüğümüz sondaj görüşmelerinin sonucunu tartıştık, genel olarak müzakereler için uygun bir temelde anlaştık” dedi. KRV Yeşiller Parti Komisyonu ise 7 çekimser oya karşı çoğunluğun oylarıyla koalisyon görüşmelerini onayladı. Her iki partinin sondaj görüşmeleri için oluşturduğu ekibin hazırladığı 12 sayfalık ‘Sondaj Protokolü’ koalisyon görüşmeleri için temel kararları içeriyor. Bu protokole göre, CDU ve Yeşiller, iklim konusunda nötr bir sanayi eyaleti olmayı kabul ederken, bir ‘acil iklim koruma programı’ oluşturmayı da istiyorlar. Taraflar, 2030 yılına kadar kömürün aşamalı olarak kullanımdan kaldırılması konusunda da anlaşmaya vardı. Gelecek beş yıl içinde mevcut sayıya ek olarak en az 1000 rüzgâr türbini kurulması planlanıyor.

Haberin Devamı

KRV’DE İLK OLACAK
Eğitim alanında atılacak adımlar arasında 10 bin öğretmen atanması var. Eşit işe eşit ücret ve daha fazla polis ataması gibi konular da uzlaşmaya varılan bazı başlıklar arasında. Siyah-Yeşil, Kuzey Ren Vestfalya’da yapılan seçim sonuçlarına göre kurulması en güçlü koalisyondu. ‘Avokado Koalisyonu’ olarak da adlandırılan CDU-Yeşiller koalisyonu, Kuzey Ren Vestfalya tarihinde bir ilk olacak. Koalisyon görüşmeleri bugün başlıyor.

BAKMADAN GEÇME!