Koronaya rağmen Pegida’ya gösteri izni

Güncelleme Tarihi:

Koronaya rağmen Pegida’ya gösteri izni
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2020 16:23

Almanya’nın Dresden kentinde önlemlere rağmen İslam ve yabancı düşmanı Pegida gösterisine izin verilmesi yoğun tepkilere yol açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı iznin anlaşılır olmadığını eleştirdi ve hukusal açıdan incelettiğini söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da koronavirüs yayılmasını durdurma amacıyla alınan önlemlere göre gösteri ve etkinlikler yasak. Gösteriler en fazla 20 kişiyle sınırlı olmak zorunda. Ancak Dresden kenti asayiş dairesi korona krizinin ortasında İslam ve yabancı düşmanı Pegida hareketinin dün akşam gösteri yapmasına izin verdi. Kararı Büyükşehir Belediye Başkanı da şaşkınlıkla karşıladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dirk Hilbert (FDP), kararın kendisi için de bir sürpriz olduğunu ve hukuksal temelini incelediğini söyledi.

SAVUNULACAK YANI YOK
Hilbert “Korona krizi ortasında böyle bir gösterinin savunulacak yanı yok” dedi. Dresden asayiş dairesinin 80 kişilik gösteriye izin verdiğini belirten Hilbert, ancak bu sayıya polislerin ve karşı göstericilerin de ekleneceğini ve bunun bir sorumsuzluk olacağını belirtti. Dresden’in bağlı bulunduğu Saksonya Eyaleti koronadan koruma düzenlemesine göre gösteri yasağı bulunuyor. Ancak düzenleme istisnaları da öngörüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!