Koronavirüs turizmde fırsat yaratabilir!

Güncelleme Tarihi:

Koronavirüs turizmde fırsat yaratabilir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2020 15:36

Almanya’da bir yandan koronavirüsle mücadele devam ederken diğer yandan tatil planı yapanların rezervasyonlarını iptal ettirmediği ortaya çıktı. Schleswig Holstein Eyalet Başbakanı Daniel Günther bu durumu fırsata çevirmek için hesaplarını yapmaya başladı bile...

Haberin Devamı

ALMANYA’da yapılan bir anket, korona krizi öncesi tatil rezervasyonu yaptıranların yüzde 28’inin iptal ettirmediğini ortaya çıkardı. Ankete göre iptal edenlerin oranı ise sadece yüzde 14. Almanya dışına tatile gitmek istemeyenleri ya da gidemeyenleri kendi eyaletindeki kıyılara çekmek isteyen Schleswig Holstein Eyalet Başbakanı Daniel Günther, krizi fırsata çevirmenin hesaplarını yapıyor.

MASTER PLANI
Başbakan Günther, Kovid-19 salgının iç turizm için kazanç olarak görüp tatilcileri eyalete çekebilmek için de master planı hayata geçirecek. Günther “Mart ve nisan ayları işletmeler için kötü geçti. Ancak uluslararası seyahat kısıtlamaları iç turizmin canlanmasını sağlayabilir. Bu da iç turizm için bir şans olur. Mayıs ve haziran aylarında Alman turistlerin gelebileceğini hesaplıyoruz” dedi. Başbakan, turistleri ağırlamak için eyalette yaşayanların evlerini turistlere kiraya verebilmelerine olanak sağlamak istiyor. Bunun için de ikinci ikametgaha izin vermeyi planlıyor. İkinci adım olarak otel ve konaklama tesislerinin yeniden faaliyete geçilmesi için hazırlıklara başlanacak.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!