Konserlerde genç kadınlara koruma istedi

Güncelleme Tarihi:

Konserlerde genç kadınlara koruma istedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2023 10:16

Almanya Federal Aile Bakanı Lisa Paus (Yeşiller), dünyaca ünlü Alman rock grubu Rammstein’ın solisti Till Lindemann hakkındaki taciz iddiaları üzerine, konser anlayışında değişiklik yapılmasını istedi. Paus, “Özellikle gençler burada saldırılara karşı daha iyi korunmalı” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA Aile Bakanı Lisa Paus, konserlerde kadınlar için korunaklı alanların yanı sıra cinsel saldırı şüphesi durumunda irtibat kurulabilecek ekiplerin bulundurulmasını önerdi. Paus, ayrıca ‘Row Zero’ (Sıfırıncı Sıra) olarak adlandırılan sistemin kaldırılması çağrısında da bulundu. ‘Sıfırıncı Sıra’, konserlerde sahnenin hemen önünde durmaları için belirli genç kadınların seçilmesi uygulamasına deniliyor. Bu uygulamayı eleştirenler, buradan bazı kadınların konser sonrası cinsel birliktelik için sahne arkasına alındığını belirtiyor. Aile Bakanı Paus, konunun gündeme gelmesinin ardından koruyucu önlemlerin ‘hızlı ve somut bir şekilde’ tartışılmasını talep etti. AFP’ye demeç veren Paus, “Sanatçıların ve organizatörlerin hayranlarına karşı sorumlulukları konusunda ciddi bir tartışma mantıklıdır” derken, müzik endüstrisini ‘Cinsiyetçiliğe Karşı İttifak’a katılmaya davet etti.

Haberin Devamı

ŞEHİR YÖNETİMİ KARAR VERECEK
Rammstein grubunun Münih’teki konserleri öncesinde, üç belediye meclisi grubu konser izleyicilerinin güvenliğini arttırmak için bir önerge sundu. Önergede, konserlerde daha güvenli yerlerin oluşturulmasını içeriyor. Ayrıca ‘Sıfırıncı Sıra’ olarak adlandırılan sıranın güvenlik nedeniyle gelecekte yasaklanıp yasaklanamayacağı da incelenecek. Önerge Yeşiller/Rosa Listesi, Die Linke/Die Partei ve ÖDP/München Liste parlamento grupları tarafından destekleniyor. Yeşiller parlamento grubuna göre, önergenin ne zaman oylanacağına şehir yönetimi karar verecek. Bir sonraki tam belediye meclisi toplantısı 28 Haziran’da yapılacak. Rammstein ise bu hafta yarın ve perşembe günlerinin yanı sıra cumartesi ve pazar günleri de Münih’te sahne alacak.

Konserlerde genç kadınlara koruma istedi
TARTIŞMALAR NASIL BAŞLADI
Rammstein hakkındaki ilk iddialar, Litvanya’da geçen hafta yapılan konser sonrasında İrlandalı bir kadın izleyicinin sosyal medyada hesabından yaptığı suçlamayla başladı. Genç kadın, konser öncesi partiye davet edildiğini ve burada solist Till Lindemann’ın seks teklif ettiğini, kabul etmeyince ise gerginleştiğini, içtiği içecekler yüzünden daha sonrasını hatırlamadığını söyleyerek konuyu gündeme getirdi. Bu olaydan birkaç gün sonra ise Almanya’dan da birçok genç kadın benzer olaylar yaşadıklarını dile getirdi. NDR ve ‘Süddeutsche Zeitung’ gazeteleri daha önce Rammstein’ın solisti Lindemann’a yönelik kadınların ciddi suçlamalarını haberleştirdi. Bu suçlamalar seks talepleri, bayıltıcı damla kullanımı ve konser aralarında gücün kötüye kullanılması ile ilgiliydi. Solist Lindemnn’in yayıncısı, iddialar üzerine sözleşmeyi feshettiğini duyurdu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!