Köln halinde toplu iftar!

Güncelleme Tarihi:

Köln halinde toplu iftar
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2024 11:58

Köln’deki toptancı hali esnafı iftar davetinde bir araya geldi. İftara bazı market sahipleri, hal çalışanları, toptancı esnafı ve çocukları katıldı. Hal esnafı, iftar yemeğinin çorbasından pilavına kadar tamamını halde pişirdi.

Haberin Devamı

KÖLN Belediyesi’nin 2025 yılında toptancı halini kapatacağı söylentileri iftar yemeğine gölge düşürse de herkes orucunu huzurla açtı. Yemekten sonra namazlarını da halde eda eden çalışanlara çay ve baklava ikramı yapıldı.

Köln halinde toplu iftar

‘BU YIL DA RAMAZANA BURUK GİRDİK’
Toptancı Muhammed Umucu, “Köln toptancı hali esnafı ve çalışan arkadaşlarımızla iş yerimizde iftar yaptık. Bu yıl yine ramazan ayına buruk girdik. Geçen yılki ramazan ayında ülkemizde yaşanan depremin acısını yaşıyorduk. Bu yıl ise Gazze’deki kardeşlerimizin içler acısı durumu içimizi burkuyor. Ama hayat da devam ediyor. Birlik beraberlik içinde esnaf arkadaşlarımızın çocuklarıyla hep beraber orucumuzu tutup iftarımızı yaptık. Keşke 2025 yılında kapatılacağı konuşulan bu hali belediye kapatmasa da buradaki atmosferimiz böyle devam etse” dedi.

Haberin Devamı

Köln halinde toplu iftar

‘SAHURU DA BURADA YAPIYORUZ’
Market sahibi Zeki Bayırlı ise “Evet bu akşam da her seneki yaptığımız gibi tekrar güzel bir iftar yemeğinde buluştuk. Köln toptancı halindeki arkadaşlarımız, abilerimiz, kardeşlerimiz, çalışanlarımızla birlikte çok güzel bir buluşma oldu. İnşallah Rabbim tekrarını nasip eder. Bizler iş saatlerinden dolayı iftarlarımızı mecburen burada yapıyoruz. Halde mesai gece 02.00’de başlıyor. Marketçi arkadaşlar en geç 05.00-06.00 gibi tezgahlarına yeni malları koymak zorunda olduğu için sahurumuzu da burada yapıyoruz. Bizler arkadaşlarla sürekli toplu halde bir araya gelemediğimiz için bir fırsat oluyor bu iftarlar” diye konuştu.

Köln halinde toplu iftar

‘EKMEK TEKNEMİZDE İFTARIMIZI YAPTIK’
Hal çalışanı Şeref Türkyılmaz da, “Güzel farklı bir ortam. Arkadaşlarla iş yerimizde ekmek teknemizde iftarımızı yaptık. Ramazanın güzellikleri. Keşke başta Gazze olmak üzere tüm dünyada şu dramatik tablolar olmasa da bizlerin de içimize sinerek iftarımızı yapabilseydik” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Köln halinde toplu iftar

‘HUZUR VE MUTLULUK VERİYOR’
Market sahibi Aylin Deveci ise, “Ramazanın gelmesi insanlara gerçekten huzur ve mutluluk veriyor, biz de burada iş arkadaşlarımızla beraber her yıl çok şükür Köln toptancı halinde iş yerlerimizde ramazanı beraber geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Allah ne verdiyse kendimiz pişirip kendimiz beraberce arkadaşlarımızla paylaşarak gönül huzuruyla iftarımızı yaptık. Keşke Gazze’deki Filistin’deki kardeşlerimiz de yıkılmamış evleri dağılmamış yuvalarıyla bizler gibi iftar yapabilselerdi” dedi.

Köln halinde toplu iftar

Köln halinde toplu iftar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!