Kişisel verilerin depolanmasına izin yok

Güncelleme Tarihi:

Kişisel verilerin depolanmasına izin yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2022 16:59

Avrupa Adalet Divanı (AAD), Almanya’nın elektronik haberleşme sektöründe verileri depolama kararının geçerli yasalarla bağdaşmadığına karar verdi.

Haberin Devamı

AAD, 2014 yılında kişisel verilerin depolanmasının Avrupa Birliği’nin temel değerleriyle bağdaşmadığına dair karar aldığı halde, Almanya’da CDU/CSU ve SPD’den oluşan büyük koalisyon hükümetinin 2015 yılında hayata geçirdiği bir yasal düzenlemeyle verilerin depolanmasına imkân kılınmasının yasal olmadığına karar verildi. Lüksemburg’daki AAD, herhangi bir neden olmadan yurttaşların kişisel verilerinin depolanmasının AB hukuku ile bağdaşmadığına karar verdi. Ancak ülkenin güvenliği ve savunulması gibi durumlarda bireylerin iletişim verilerinin belirli bir süre depolanabileceği belirtildi.

Kişisel verilerin depolanmasına izin yok

‘ÖZGÜRLÜK GÜZEL BİR GÜN’
AAD’nin kararı Almanya’daki siyasi partilerde olumlu yankılar buldu. Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann (FDP), “AAD tarihi bir kararla Almanya’da telekomünikasyon verilerinin depolanmasının yasal olmadığını ortaya koydu. Bugün yurttaşların özgürlüğü açısından güzel bir gündür” dedi. Buschmann, bu uygulamanın sonlandırılması için en kısa zamanda yasal düzenlemeyi hayata geçireceklerini söyledi. Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser (SPD), özellikle çocuk istismarlarındaki arış nedeniyle elektronik alan kişisel verilerin depolanmasını savunduğu halde, AAD’nin kararından sonra hükümetin gereken adımları atacağını açıkladı. AAD’nin, gereken hallerde ülkelerin verileri depolayabileceği yolunu açık bıraktığına dikkati çeken Faeser, özellikle çocuk istismarının engellenmesi için yeni yasal düzenlemelerin gözden geçirileceğini söyledi.
Almanya’da hükümet ortağı Yeşiller’li politikacılar Konstantin von Notz ile Helge Limburg, “Kişisel verilerin depolanması tarihin çöplüğüne atıldı” değerlendirmesinde bulundular. Sol Parti de AAD’nin kararının bireysel özgürlükler açısından sevindirici olduğunu açıkladı.

BAKMADAN GEÇME!