Leverkusen'deki patlamada kaybolanlardan biri Türkmüş!

Güncelleme Tarihi:

Leverkusendeki patlamada kaybolanlardan biri Türkmüş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2021 12:29

Leverkusen’de Currenta şirketine ait kimya tesisinin katı atık yakma bölümünde önceki gün meydana gelen patlamada ölenlerin sayısı ikiye yükselirken 31 kişinin de yaralandığı ifade edildi. 5 kişinin halen kayıp olduğu ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği vurgulandı. Kayıplardan birisinin tesiste çalışan Malatyalı Türk vatandaşı Erdoğan Sarıkaya olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

TESİS sorumlularından Lars Friedrich, kaybolan 5 kişinin hayatta kalma şansının giderek azaldığını açıkladı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu ifade edilirken patlamanın şiddetinden meydana gelen sarsıntının 40 km uzaklıkta bile hissedildiği kaydedildi.

Leverkusendeki patlamada kaybolanlardan biri Türkmüş
Erdoğan Sarıkaya

17 kilometre uzaklıktaki Solingen kentinden patlamanın sesinin duyulduğu belirtildi. Salı sabahı meydana gelen patlama sonrası çıkan yangın öğleden sonra söndürüldü. Ancak Leverkusen ve komşu şehirler olan Wuppertal ve Wermelskirchen duman zehirlenmesine karşı alarm durumunun hâlâ geçerli olduğu kaydedildi.

Leverkusendeki patlamada kaybolanlardan biri Türkmüş

Haberin Devamı

 ‘SEBZE VE MEYVELERİ YEMEYİN’ UYARISI
Yapılan hava ölçümlerinde yüksek miktarda zehirli madde tespit edildiği açıklandı. Eyalet Çevre, İklim ve Tüketiciyi Koruma Dairesi, havada dumanın yoğun olduğu bölgelerdeki zehrin hâlâ bulunduğunu kaydetti. Yapılan açıklamada, olası bir yağmur durumunda tarlaya veya bahçeye düşecek zehirli maddelerin sebze ve meyvelere geçebileceği ve bunların yenmemesi konusunda uyarıldı.

Leverkusendeki patlamada kaybolanlardan biri Türkmüş

NEDENİ HENÜZ AÇIKLANMADI
Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul, yerel medyaya yaptığı açıklamada, patlamanın sebebi hakkında henüz bir şey söyleyemediklerini belirtti. Reul ayrıca, itfaiye ekiplerinin, patlama bölgesinde bulunan ve içinde 100 bin litre yanıcı zehirli atık madde taşıyan başka bir tankı koruma altına alarak, olası bir tehlikeyi önlediklerini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!