‘Kimliğinizi unutmayın’

Güncelleme Tarihi:

‘Kimliğinizi unutmayın’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2023 11:20

Almanya’nın Münih kentindeki M. Akif Camii Gençlik Kolları’nın ‘Başarı Bedel İster’ başlığı altında düzenlediği etkinliğe konuşmacı olarak katılan Horasanlı (Erzurum) Prof. Nurullah Genç, gençlerimize “Kimliğinizi unutmayın” çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

BÜYÜK bir bölümü gençler olmak üzere çok sayıda yurttaşımızın katıldığı etkinlikte, Prof. Genç, çok zor geçen kendi yaşamından anılar anlattı. Hâlâ satranca ilgi duyan ve gençliğinde Erzurum Satranç Şampiyonu olan Prof. Genç, özellikle zor geçen çocukluk ve gençlik döneminden bahsederken duygu dolu anlar yaşandı. “Sizler yaşadığınız ülkelerde hepiniz Türkiye’nin birer temsilcisisiniz” diyen Prof. Genç, “Gençler her şeyden önce kim olduğunuzu, kimliğinizi unutmayın. Yardıma muhtaç insanlara kimliklerine, ırklarına, renklerine bakmadan yardım edin. Yapmış olduğunuz yardımlar bir gün olur gelir sizi bulur. Ayrıca yaşadığınız ülkelerde kimliklerinizi kaybetmeden toplumla bütünleşmeye, uyum sağlamaya özen gösterin. Eğitime, öğrenime, meslek öğrenmeye özen gösterin” diyerek nasihatlarda bulundu. Programın sonunda Gençlik Kolları Başkanı Şenol Mert tarafından Prof. Dr. Nurullah Genç’e bir hediye paketi de takdim edildi.

Haberin Devamı

‘Kimliğinizi unutmayın’

PROF. GENÇ KİMDİR
Prof. Nurullah Genç, 1960 yılında Erzurum’un Horasan ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğretimini Horasan’da, liseyi ve üniversiteyi Erzurum’da bitirdi. Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 1984 yılında aynı fakülteye araştırma görevlisi olarak girdi. 1990’da doktor, 1995’te doçent, 2001 yılında da profesör oldu. 2003 yılında Kocaeli Üniversitesi’ne geçti ve orada 7 yıl çalıştı. 2010 yılında emekli olduktan sonra İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde çalıştı. 2015 yılından beri de Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Banka Meclisi Üyesi olarak görev yapmaktadır. Şiir kitapları ve romanları da bulunan Prof. Genç, sanat, edebiyat ve fotoğraf sanatı alanında birçok ödül almıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!