Kimliğimize, kültürümüze sahip çıkalım

Güncelleme Tarihi:

Kimliğimize, kültürümüze sahip çıkalım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2023 11:58

Hannover Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Tevfik Altınpınar, görev bölgesindeki camileri ziyaret programı çerçevesinde Lehrte Selimiye Camisi’ni ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

Haberin Devamı

KONYA Selçuk Yüksek Dini İhtisas Merkezi mezunu olan Altınpınar, “Bu mekânları yapanlardan, bugünlere kadar yaşatılmasında emeği geçenlerden Allah razı olsun. Caminizin tüm müştemilatını gezdim. Güzel bir camiye ve görüyorum ki, kalabalık da bir cemaate sahipsiniz. Bu cemaatin içinde birçok ülkeden gelen insanlar mevcut. Hepimizin ortak yanı mümin oluşumuzdur. Müminlik hepimizin ortak kimliğidir. Bizlere düşen görev, müminliğin gereklerini yerine getirmek olmalı. Vatandaşlarla yaptığım temaslar sonucunda Hannover merkezde de yeni bir camiye ihtiyaç olduğunu gördüm. Burada da adeta vitrin olabilecek bir caminin yapılabileceğine yürekten inanıyorum. Yeter ki birleşelim ve bu işe dört elle sarılalım. Azmin aşamayacağı engel yoktur” dedi.

Kimliğimize, kültürümüze sahip çıkalım

Ataşe Tevfik Altınpınar, cami eski yöneticisi Esri Akdaş, din görevlisi Davut Sağlam (soladan sağa).

Haberin Devamı

‘ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK’
Daha önce başlatılan çalışmaların devam ettiğini belirten Altınpınar “Aile seminerleri projemiz 21 Ocak 2024 tarihinde başlayacak. Cami derneklerimiz ve din görevlilerimiz kayıtlara başladı. ‘İlk Nesil - Son Nesil Buluşmaları’ adıyla dede ve torunları kahvaltılı toplantılarda bir araya getirme çalışmalarımız var. Yine, sonradan Müslümanlığı seçen kardeşlerimizle sıcak ilişkiler sürdürebilme programları, gençlere yönelik programlar, kültür gezileri, cami ziyaretleri gibi çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.
Selimiye Camii Dernek Başkanı Haşim Altunöz ise “Cemaatimizin sıkıntılarını dile getirme fırsatını bulduk. Ana dilimizin giderek yok olmaya yüz tuttuğunu, din eğitimi için gelen çocukların çoğunun Türkçe konuşmakta zorlandıklarını, bu konuda Lehrte Türk Veliler Birliği ile birlikte çalışmalarımızın devam ettiğini dile getirdik” dedi.

Kimliğimize, kültürümüze sahip çıkalım

BAKMADAN GEÇME!