Keup Caddesi esnafı saldırıdan ötürü üzgün

Güncelleme Tarihi:

Keup Caddesi esnafı saldırıdan ötürü üzgün
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2016 11:36

Almanya'nın Köln kentinde “Küçük İstanbul” olarak bilinen Keup Caddesinde, 10 Nisan Pazar günü, 38 yaşındaki S.C. otomobilindeki bozkurt amblemi nedeniyle PKK’lı 60 kişilik grup tarafından feci şekilde dövülen S.C. aldığı sopa ve bıçak darbeleriyle hastanelik oldu.

Haberin Devamı

Bu olaydan sonra cadde esnafı, özellikle sosyal medyada, saldırganlara müdahale etmemekle suçlandı. Sosyal medyadaki bazı gruplarda caddenin protesto edilmesi çağrıları yapıldı.

Keup Caddesi Esnafı Birliği Başkanı Meral Şahin olaylardan derin üzüntü duyduklarını belirterek iddialara yanıt verdi. 

Haberin Devamı

“HER ŞEY 90 SANİYEDE OLUP BİTİYOR”

Başkan Meral Şahin olayı dışarıdan gelen kişilerin gerçekleştirdiğine dikkati çektikten sonra şunları söyledi: “Saldırı pazar günü öğleden sonra, işyerlerinin büyük kısmının kapalı olduğu bir saatte gerçekleşiyor ve 90 saniye sürüyor. Esnaf bu kısa zamanda ne olduğunu anlamıyor bile. İşyerlerinde çalışanlar sonrasında hemen yaralı kişiye yardıma koşuyorlar. Umarım bir daha böyle üzücü bir olay yaşamayız.

Cadde bir çok insanın, çeşit çeşit lezzetlerin bir araya geldiği bir cadde ve tadı damağımızda olan bir cadde. Bu tadı kimsenin bozmasına fırsat vermeyeceğiz. Esnafımız son derece üzgün. Herkese çağrım şu; biz caddemiz için büyük emek verirken bir acı olayla her şeyi derbeder etmeyin ve ne olur burayı bir politika platformu olarak kullanmayın. Kaba şiddet bizim caddemizde yer bulamaz. Yaralı arkadaşımıza geçmiş olsun diyoruz. Biz kardeşlikten ve güzelliklerden yanayız.”

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!