Münih Havalimanı yeniden açıldı

Güncelleme Tarihi:

Münih Havalimanı yeniden açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2023 11:02

Almanya’da aşırı kar ve şiddetli soğuk, özellikle Bavyera’da hayatı felç etti. İkinci kez hava trafiğine kapanan Münih Havalimanı, yaklaşık 6 saatlik bir aradan sonra yeniden hizmete açıldı. Dondurucu sulu kar nedeniyle salı sabahı kapatılan havalimanında, uçakların ve pistlerin buzlarının çözülmesinden sonra ilk olarak New York’tan gelen uçak iniş yaptı.

Haberin Devamı

SAAT 12.00’ye kadar kapalı kalan havalimanında bugün için planlanan yaklaşık 150 kalkış ve 160 iniş gerçekleşmedi. Havalimanının günlük planında, gün boyunca 770’den fazla kalkış ve iniş yer alıyordu. Özellikle havalimanının kuzey kısmının buzlu yağmurdan yoğun bir şekilde etkilendiği açıklandı. Havalimanı sözcüsü, Bavyera’nın büyük bölümünde şiddetli kış mevsiminin başlamasından sonra hava trafiğinde yaşanan kısıtlamalar nedeniyle, geçen cuma gününden bu yana yaklaşık 1500 yolcunun Münih Havalimanı’nda mahsur kaldığını, çok sayıda yolcunun ise bir geceden fazla terminalde konakladığını açıkladı. Şikâyetlerini ‘X’ üzerinden duyurmaya çalışan yolcular, söz verilen bağlantılı uçuşların da birkaç kez iptal edildiği mesajlarını paylaştı.

Münih Havalimanı yeniden açıldı
LUFTHANSA’DAN ŞİKÂYETÇİ OLDULAR
Münih, Almanya’nın ikinci büyük havalimanı ve uluslararası hava trafiği için önemli bir merkez. Mahsur kalan yolcuların çoğunlukla uluslararası yolcular olduğu kaydedildi. Bazı yolcular Lufthansa’dan şikâyetçi olurken, üst üste üç gün Münih’te bagajları olmadan mahsur kaldıklarını belirtti. Münih ana tren garındaki seferler de hâlâ çok sınırlı ölçüde yapılabiliyor. Alman Demiryolları, Bavyera’da ve ülke genelinde, özellikle Baden-Württemberg’de ve İsviçre’ye doğru, hafta ortasına kadar aksamalar bekliyor. Demiryolu şirketine göre Münih’ten Salzburg, Innsbruck veya Zürih’e giden uzun mesafeli trenler bugün de çalışmayacak. Münih’in güneyindeki bölgesel trenler de çoğunlukla iptal edilecek.
Alman Meteoroloji Dairesi (DWD) önümüzdeki gecelerde de özellikle Bavyera’nın güney ve doğusunda dondurucu yağmur ve buzlanma tehlikesi bekliyor. Havalimanı sözcüsü, Münih’teki uçuş operasyonlarının geçici olarak tekrar askıya alınıp alınmayacağının belli olmadığını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!