Kamu çalışanları istediğini aldı!

Güncelleme Tarihi:

Kamu çalışanları istediğini aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2023 10:43

Almanya’daki eyaletlerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan tüm sözleşmelilere önümüzdeki iki yıl için geçerli olmak üzere yüzde 5.5 zam ve vergiden muaf 3 bin Euro ek ödeme yapılması kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

ALMAN Kamu Hizmetlileri Sendikası (Verdi), Alman Memurlar Birliği (ddb) ve Alman Eyaletler Ücret Görüşmeleri Birliği (TdL) arasında yapılan görüşmelerde uzlaşma sağlanarak grev tehlikesi atlatıldı. Aylardır süren görüşmelerde, ülke genelinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli olarak çalışanlara 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle geçerli olmak üzere yüzde 5.5, 1 Şubat 2025 itibariyle yine yüzde 5.5 ek zam yapılmasında uzlaşma sağlandı. Ayrıca kamu çalışanlarına kişi başına vergiden muaf 3 bin Euro ek ödeme yapılması da karara bağlandı. Özel ek ödemenin ilk diliminin bu ay sonunda ödenmesinin öngörüldüğü açıklandı.

Kamu çalışanları istediğini aldı

Frank Wernicke

Haberin Devamı

Verdi Başkanı Frank Wernicke, varılan uzlaşıyı çalışanlar için “şahane bir sonuç” olarak niteledi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan sözleşmelilerin ücretlerinde de memurlara yapılan zam oranında artış olacağına dikkati çeken Wernicke, “Eşitlik sağlandı” dedi. Bu sonuca kamu dalında yapılan grevler sayesinde ulaşıldığını hatırlatan Wernicke, ileride de aynı yönteme başvuracaklarının sinyalini şimdiden verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!