‘Kalbimiz sizinle Türkiye’

Güncelleme Tarihi:

‘Kalbimiz sizinle Türkiye’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2023 11:03

Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König ve Bavyera milletvekili Arif Taşdelen, Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz’i ziyaret ederek başkonsoloslukta açılan taziye defterini imzaladı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de yaşanan deprem felaketinde binlerce insanın yaşamını kaybetmesinden ve on binlerce insanın yaralanmasından büyük üzüntü duyduğunu belirten König, geçmiş olsun dileklerini iletti. Almanya’nın kalkınmasında büyük emekleri bulunan Türk halkının yanında olduğunu ve yaraların sarılması için gereken katkıyı sunmak için her türlü yardımı devam ettireceklerini belirten König, şunları söyledi: “Şu ana kadar 50 bin adet çadır, 100 bin battaniye ve ısıtıcıları THY uçağı ile gönderdik. Türkiye’nin endişeleri, AB üzerinden üye ülkelere ulaştığı gibi Almanya’nın tüm eyaletlerine de ulaştı. Yardım talepleri, ulusal dernekler aracılığı ile koordineli şekilde devam ederek gereken yapılıyor. Gönderilen çadırların arasından beşe sekiz metre ölçülerinde hızlı müdahale çadırları, 200 metrekare büyüklüğünde büyük çadırlar, her çadır için gazlı ısıtıcılarıyla birlikte battaniye gönderildi ve elimizden geldiğince yardımlar devam edecektir.”
Başkonsolos Deniz ise “Devletimiz deprem anından itibaren hareket geçmiştir. Devlet yetkililerimiz tüm imkânları seferber etmiştir. Büyük sayıda can kaybına ve on binlerce kişinin yaralanmasına neden olan deprem bölgelerinde AFAD ve diğer yardım kuruluşlarımızın ekipleri, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve belediyelerin görevlileri zor şartlarda, canla, başla hayat kurtarmak için çaba sarf etmektedir” dedi.

‘Kalbimiz sizinle Türkiye’
‘ACILARIN SON BULMASI İÇİN...’
Bavyera milletvekili Taşdelen de taziye defterine, “Ülkemizin 10 ilini etkileyen, çok sayıda can kaybı ile büyük yıkımların olduğu deprem felaketi sözün bittiği, acıların dayanılamaz hale geldiği an. Üzüntülerimi dile getirerek depremde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve felaket sonucu yaralananlar için acil şifalar ile geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kalbimiz sizinle sevgili vatandaşlarımız. Acıların bir an önce son bulması için herkesin eline taşın altına koyması ve yaraların sarılması gerekir. Gereken maddi ve manevi yardımların en hızlı şekilde yapılmasını temenni ediyorum” yazdı.
‘Kalbimiz sizinle Türkiye’
Dr. Thomas Jung

Haberin Devamı

Türkiye’deki deprem nedeniyle Fürth Belediye Başkanı Dr. Thomas Jung da bir mesaj yayımladı: “Korkunç depremde hayatlarını kaybedenlere başsağlığı ve felaketin sonucu yaralı kurtulanlar ile tüm mağdur aile yakınlarına geçmiş olsun. Acil şifa dileklerimi iletiyorum. Almanya dahil olmak üzere tüm ülkelerin Türkiye’deki deprem yaralarının sarılması için olması gerekeni yapması önemlidir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!