Kalaycı’dan boş tutulan yataklar için tazminat talebi!

Güncelleme Tarihi:

Kalaycı’dan boş tutulan yataklar için tazminat talebi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2021 14:07

Almanya’da artan korona vaka sayıları nedeniyle hastanelerin yoğun bakım yatak kapasitilerinin yine yetersiz kalacağı yönünde endişe artmaya başladı. Berlin Eyalet Sağlık SenatörÜ Dilek Kalaycı hastanelerin boş tutulan yoğun bakım yataklarının masraflarının ödenmesini istedi.

Haberin Devamı

BİRÇOK eyalet, hastanelere çağrı yaparak, korona hastalarının tedavisi için acil olmayan ameliyatları ertelemelerini istedi. Berlin Eyalet Sağlık Senatörlüğü ise hastanelerin boş tuttukları yoğun bakım yataklarının masraflarının ödenmesini istedi. Berlin Sağlık Senatörü Dilek Kalaycı, Sağlık Bakanları konferansında konuyu gündeme getirdi.

Kalaycı’dan boş tutulan yataklar için tazminat talebi
‘GÜÇLÜ BİR SİNYAL BEKLİYORUZ’
Kalaycı, geriye dönük olarak 1 Kasım’dan itibaren hastanelere boş tutulan yoğun bakım yatakları için tazminat ödenmesini talep etti. Kalaycı, “Federal hükümetten, hastanelerin bu kriz boyunca finansal olarak güvenli bir şekilde yönetileceğine dair güçlü bir sinyal bekliyoruz” dedi. Geçen yıl federal hükümet, kliniklerin olası korona hastalarının tedavisine yönelik yatakları ücretsiz tutmaları karşılığında boş yataklar için tazminat ödemeleri yapmıştı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!