Kafkas Derneği’nden 100’üncü yıl etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Kafkas Derneği’nden 100’üncü yıl etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2023 11:42

Mönchengladbach Kuzey Kafkas Kültür Derneği, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümü nedeniyle bir kutlama etkinliği düzenledi.

Haberin Devamı

PROGRAMA, Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul, Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) milletvekili Gülistan Yüksel, Mönchengladbach Uyum Meclisi Başkanı Hanife Bayır, dernek yönetici ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Kısa bir konuşma yapan Mönchengladbach Kuzey Kafkasya Kültür Derneği Başkanı Yusuf Bilgen, programa katılanların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak teşekkürlerini sundu.
Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul ise şunları söyledi: “Gerek ülkemizle bağların korunması gerek tarihimizin yad edilmesi gerek Almanya’daki Türk toplumunun bir arada bulunması, birlik içinde hareket edilmesi açısından bu etkinlikleri çok anlamlı buluyor ve önemsiyorum. Dolayısıyla teşekkürlerimi sunmak istiyorum. 100 yıl içeresinde gurur duyacak birçok gelişme yaşadık. Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgenin tarihi, etrafımızdaki zorluklar ve jeopolitik ihtilaflar düşünüldüğü zaman, 100 yıldır Türkiye’nin hiçbir büyük savaşa girmeden çok büyük bir istikrarsızlık yaşamadan sürekli refah seviyesini artırması, eğitim seviyesinin yükselmesi, 100 yıl sonunda sağlık sektöründe rağbet gören, ulaştırma ve iletişim alt yapısı ile inşaat sektörü ile gittikçe büyüyen, dünyada örnek gösterilen ihracat kapasitesi ile Avrupa Birliği’nin de 1996 yılından bu yana içinde bulunduğu Gümrük Birliği’nin de etkisi ile dünyanın her yerinde rekabet edebilir hale gelmiş deneyimli özel sektör gücü ile eğitimli genç nüfusuyla, silahlı kuvvetleri ile dünyanın en büyük beşinci temsil ağına sahip diplomasisi ile etkin devlet gücü ile övünüyoruz ve Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılına büyük umutlarla giriyoruz.”
Yapılan konuşmaların ardından konuklara birbirinden lezzetli Çerkez yemekleri ikram edilirken, müzisyen Mert Aksoylu’nun Çerkez müzikleri eşliğinde gençler de Çerkez oyunlarını sergileyerek etkinliğe renk kattılar.

Kafkas Derneği’nden 100’üncü yıl etkinliği

Kafkas Derneği’nden 100’üncü yıl etkinliği

Kafkas Derneği’nden 100’üncü yıl etkinliği

Kafkas Derneği’nden 100’üncü yıl etkinliği

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!