Kadın girişimciler TDU’da buluştu

Güncelleme Tarihi:

Kadın girişimciler TDU’da buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2023 11:41

Türk-Alman İşverenler Birliği, ‘Business Networking for Women’ (Kadınlar İçin İş Ağı) adıyla Berlin’de bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, kadın girişimciler arasında bağların geliştirilmesinin yanı sıra şirketlerde kadın yönetici sayısının artırılmasına ağırlık verilmesi istendi.

Haberin Devamı

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Berlin Büyükelçisi Beniz Uluer Kaymak, Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Berrak Bilgen Beşergil, TDU üyesi kadınlar, çok sayıda Berlinli iş kadını ile şirket, sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcilerinin katıldığı etkinlikte, ileriye dönük hedefler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. TDU Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Çakır, şunları söyledi: “Etkinliğe başlamadan önce, insan olarak ve kadın olarak hepimizi etkileyen bir konuya kısaca değinmek istiyorum. İsrail ile Hamas arasında süregelen gerilim ve savaş, herkes için üzüntü vericidir. Masum insanların, özellikle de çocukların hastanelerde ve diğer sivil tesislerde saldırıya uğraması ve bombalanması asla kabul edilemez. Bu tür olaylar insani ilkeleri ve masum sivilleri korumak için çıkarılan uluslararası yasaları da ihlal etmektedir. Kadın girişimciler olarak, toplumumuzda ve dünyada olumlu değişim için çalışacak güce ve platforma sahibiz. Şefkat, anlayış ve dayanışmanın temel değerlerini kalplerimizde taşıyalım, bu bölgede ve ötesinde kalıcı barış için çalışalım.”

Kadın girişimciler TDU’da buluştu
KADIN SAYISI ARTIRILMALI
Konuşmasında, girişimcilik ruhunun, bir ülkenin ekonomik alanda gelişmesine önemli katkısı olduğunun altını çizen Çakır, kadınlar tarafından yönetilen işletmelerin erkeklerin söz sahibi olduğu işletmelerden daha az başarılı olmadığına dikkati çekti. Uluslararası düzeyde olduğu gibi Almanya’da yapılan araştırmalarda da yalnız borsada işlem gören şirketlerde değil, orta ve küçük ölçekli işletmelerin yönetimlerinde kadın oranın hâlâ çok düşük olduğunu hatırlatan Çakır, “Yönetici konumundaki kadın sayısı ve kadın oranının artırılması için hepimiz el ele vererek mücadele etmeliyiz” dedi.
Kadın girişimciler TDU’da buluştu

Belgin Kaplan, Mehtap Ayhan, Sinem Seda Tüfekçi, Duygu Çakır (Soldan sağa).

Haberin Devamı

GENÇ GİRİŞİMCİLER CESARETLENDİRİLMELİ
Kaplan Group CEO’su Belgin Kaplan, avukat Mehtap Ayhan ve ‘Möbelland’ Mobilya Mağazası’nın online satış sorumlusu genç iş kadınlarımızdan Sinem Seda Tüfekçi de kadın girişimcilerin Almanya’da da Türkiye’de de başka ülkelerde de daha görünür hale gelmesinin kaçınılmaz olduğunu vurguladılar. Almanya’da kendi işletmelerini kuran veya başka işletmelerde yöneticilik yapan çok başarılı kadınların olduğu belirtilen konuşmalarda, bu alanda arzu edilen düzeyde olunmadığı, Federal İstatistik Dairesi’nin verilerine göre ‘start-up’ların sadece yüzde 20’sinin kadınlar tarafından kurulduğu, bu oranın çok az olduğu ve girişimci kadın sayısının artırılması için genç nesilleri cesaretlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Kadın girişimciler TDU’da buluştu
Belgin Kaplan
Kadın girişimciler TDU’da buluştu

Sinem Seda Tüfekçi

 

BAKMADAN GEÇME!