Jusos, CDU-SPD koalisyonuna karşı

Güncelleme Tarihi:

Jusos, CDU-SPD koalisyonuna karşı
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2023 12:08

Berlin’de seçimlerden sonra birinci gelen CDU ile ikinci sıradaki SPD arasında koalisyon görüşmeleri perşembe günü başlayacak. Ancak görüşmeler öncesinde SPD Gençlik Teşkilatı, CDU ile koalisyonu önlemek için her şeyi yapacağını açıkladı.

Haberin Devamı

BERLİN’de CDU ile SPD arasındaki koalisyon görüşmesi için 14 çalışma grubu oluşturuldu. İki parti hafta sonu görüşmelerin seyri konusunda anlaştı. Her iki partiden uzman siyasetçilerden oluşan alt gruplar, iklimin korunması, konut, iç güvenlik, hareketlilik, eğitim ve idari reform konularını ele alacak. Alt gruplar daha sonra sonuçlarını çatı gruba sunacak. SPD Berlin Eş Başkanı Raed Saleh, ‘çeşitlilik’ konusundaki uzman gruba liderlik etmek istediğini açıkladı. CDU ve SPD’nin 14 gruba kimleri göndereceğine ise en geç salı gününe kadar karar verilecek. SPD eyalet yürütme kurulu bu amaçla dijital bir toplantı düzenlerken, CDU da ekiplerini yakında yapılacak bir başkanlık divanı toplantısında belirlemeyi planlıyor. CDU başbakan adayı ve eyalet lideri Kai Wegner, koalisyon müzakerelerini ay sonunda tamamlamak ve böylece yeni senatonun SPD’nin üye oylamasından sonra nisan sonunda oluşturulmasını istiyor.

Jusos, CDU-SPD koalisyonuna karşı
‘BÜYÜK BİR HATA’
Ancak, iki parti arasındaki görüşmeler başlamadan, SPD Gençlik Teşkilatı (Jusos) koalisyonu önelemek için harekete geçti. SPD’li Eyalet Başbakanı Franziska Giffey’in seçim bölgesi olan Neukolln ilçesi SPD Teşkilatı da Jusos’un önerisine destek vererek CDU ile koalisyona karşı çıktı. Sert eleştirilerde bulunan Jusos, yaklaşan üyelik oylamasıyla ittifakı durdurmak istediğini açıkladı. Jusos Berlin’in Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “SPD Berlin’in bugüne kadar gördüğü en büyük parti içi kampanya şimdi başlayacak ve başlamalı. CDU ile koalisyon büyük bir hata. SPD yönetiminde pozisyonumuzu net bir şekilde ortaya koyduk ama ne yazık ki başarılı olamadık” ifadeleri kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!