İtalyanlar Göbeklitepe’ye inanamadı

Güncelleme Tarihi:

İtalyanlar Göbeklitepe’ye inanamadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2018 13:18

İtalya’daki önemli seyahat acentelerinin temsilcileri, dünyanın bilinen en eski tapınak merkezi kabul edilen Göbeklitepe’yi gezdi. İtalyan heyetin sözcüsü Bruno Alegi “Bu kadarını beklemiyorduk. İnanasımız gelmedi” dedi.

Haberin Devamı

İTALYA’nın önde gelen 10 seyahat acentesinin temsilcileri, Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün daveti üzerine, THY sponsorluğunda dünyanın bilinen en eski tapınak merkezi olarak kabul edilen Göbeklitepe ören yerini gezdi. Konuk heyet, UNESCO “Dünya Miras Geçici Listesi”nde bulunan Göbeklitepe’deki arkeolojik bulguları gözlemleyerek merak ettikleri sorulara rehberler aracılığıyla yanıt aldı.
Heyet sözcüsü Bruno Alegi, İtalya’da özellikle tarihi mekanlara özel ilgi duyan ciddi bir kitlenin bulunduğuna işaret ederek Türkiye’nin tarihi ve kültürel açıdan zengin bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

İtalyanlar Göbeklitepe’ye inanamadı

Haberin Devamı

BU KADAR GÜZEL OLACAĞINI UMMUYORDUK
Göbeklitepe’nin insanlığın en eski yerleşim yeri olarak korunmuş çok özel bir yer olduğunu vurgulayan Alegi, “İlk gördüğümde inanasım gelmedi, beklediğimden çok daha güzeldi. Göbeklitepe’nin UNESCO üyesi olması çok doğal ve mutlaka olmalı. Göbeklitepe’yi diğer adaylar ile karşılaştırmak zor olur. İtalya’da fazla sayıda UNESCO üyesi miras var. Kendi açımdan söylemek gerekirse bu kadar ummuyordum. Bu kadar güzel olacağını düşünmüyordum. Kendimi şu anda çok zenginleşmiş hissediyorum, çok etkilendim” dedi.

İtalyanlar Göbeklitepe’ye inanamadı

BURAYI İTALYA’DA ANLATACAĞIZ
Sadece arkeolojik alanlara özel turlar düzenleyen bir acentesi bulunan heyet üyelerinden Federica Paterno da “Göbeklitepe çok sıra dışı bir yer ve çok etkilendik, buranın böyle olduğunu mutlaka İtalyan turistlere aktaracağız. İtalya’da Bologna Üniversitesi ile bağlantıya geçip oradaki arkeoloji öğrencilerini buraya getireceğiz. Göbeklitepe ziyaretçiler açısından da kent merkezine 20 kilometrelik mesafede bulunmasıyla son derece ulaşılabilir bir konumda. Arkeoloji merakı olanlar gerçekten Göbeklitepe’den çok etkilenir” diye konuştu.

Haberin Devamı

İtalyanlar Göbeklitepe’ye inanamadı

YAKINDA İTALYANLARI GÖRECEĞİZ
Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan ise heyeti kentte ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek “İtalya, Şanlıurfa için yeni bir pazar. İnşallah bunu değerlendirmek istiyoruz. Özellikle kuzey İtalya kesimi kültür ve arkeoloji turizmine büyük ilgi duyuyor. Biz de çok zengin olduğumuz bu alandaki potansiyelimizi kullanmak istiyoruz. Bu önemli bir başlangıç olacak biz bu acentelerin geri dönüşleriyle Şanlıurfa’da yakında İtalyanları görmeye başlayacağız” dedi.

BAKMADAN GEÇME!