İstikameti Atatürk gösterdi

Güncelleme Tarihi:

İstikameti Atatürk gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2023 10:47

Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, 19 Mayıs etkinliğine katılan gençlere, iki toplum ve iki ülke arasında önemli bir köprü görevi üstlendiklerini söyledi.

Haberin Devamı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’nde düzenlenen etkinliğe, Türk spor kulüplerinde aktif spor yapan farklı yaş gruplarından birçok genç katıldı. Şehitler ve deprem kurbanları adına saygı duruşu yapıldı, ardından İstiklal Marşı okundu. Burada bir konuşma yapan Büyükelçi Ahmet Başar Şen, şunları söyledi: “Bugün, Cumhuriyet’imizin kurucusunu, silah arkadaşlarıyla birlikte bağımsızlık ateşini yakarak Kurtuluş Savaşı’nı başlatıp yöneten ve bizlere vatanımızı armağan eden Ata’mızı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anıyoruz. Atatürk, bizlere yalnızca özgür ve bağımsız bir devlet armağan etmemiştir. Aynı zamanda muasır medeniyeti hedef göstererek, kültürümüz ve özümüzden kopmadan, her daim yürümemiz gereken istikameti işaret etmiştir. Böyle bir etkinlikte Almanya’daki vatandaşlarla birlikte olmak ayrı bir önem taşıyor. Buradaki vatandaşlarımızla bir araya gelmek bizleri motive ediyor, gücümüze güç katıyor.”

İstikameti Atatürk gösterdi

İstikameti Atatürk gösterdi

İstikameti Atatürk gösterdi

İstikameti Atatürk gösterdi

İstikameti Atatürk gösterdi

İstikameti Atatürk gösterdi
SİZLER KÖPRÜSÜNÜZ
Konuşmasında genç katılımcılara ayrı bir bölüm ayıran Büyükelçi Şen, “Bugün aynı zamanda sizin bayramınız” derken, Atatürk’ün gençlere çok önem verdiğini ve bu yüzden de Türkiye Cumhuriyeti’ni kendilerine emanet ettiğini hatırlattı: “Bir toplumda gençler, dünü, bugünü ve yarını birbirine bağlayan köprü görevi görmekte. ‘Gençlik’ ise o ülkenin ihtiyacı olan iç enerjiyi ifade etmektedir. Bizler de gençlerimizin sağlıklı ve mutlu şekilde yetişmelerine, ülkelerine, insanlığa faydalı birer vatandaş olmalarına, aynı zamanda Almanya’daki gençlerimizin ülkelerine ve ana dillerine bağlı kalarak kendilerini yetiştirmelerine hem yaşadıkları topluma hem de Türkiye’ye faydalı birer birey haline gelmelerine önem veriyoruz. 3.5 milyon vatandaşımızın yaşadığı Almanya’da, Türk sporcularımızın ve spor kulüplerimizin sayısının daha fazla olması gerektiğini düşünüyorum. Spor alanında daha organize, katılımcı, istekli ve başarılı bir Türk toplumu görmeyi arzuluyoruz.”
Büyükelçi Şen, etkinliğe katılımlarıyla destek veren Şahin Bağlama Okulu, Berlin Türk Müzik Konservatuarı, Banzai Spor Kulübü ve Sportschule (Spor Okulu) SC öğrencileri ile klasik müzik öğrenicilerine ayrıca teşekkür etti.

BAKMADAN GEÇME!