‘İstihbaratın ATİB’i takibi haksızlık’

Güncelleme Tarihi:

‘İstihbaratın ATİB’i takibi haksızlık’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2023 10:52

ATİB, Köln’de iftar yemeği verdi. Programa, Köln Konsolosu Hikmet Armağan, DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, IGMG adına Ali Kızılkaya, İslami Relif’den Nuri Köse, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Başkanı Dr. Yılmaz Bulut, emniyet yetkilileri, Köln ve Bonn’dan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Haberin Devamı

İFTARDAN önce bir konuşma yapan Avrupa Türk-İslam Kültür Dernekleri Birliği (ATİB) Genel Başkanı İman Cengiz, 2020 yılından beri iç istihbarattan sorumlu Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV) tarafından haksız yere takibe alındıklarını, bunu bir türlü anlayamadıklarını söyledi. Ortada suç teşkil eden hiçbir eylemlerinin olmadığını belirten Cengiz, bu nedenle dava açtıklarını söyledi. ATİB ile konuşmak yerine onun hakkında ön yargıların konuşulduğunu vurgulayan ATİB Genel Başkanı İman Cengiz, “Bizi ciddiye almadan adeta kast zihniyetiyle etiketliyorlar” dedi. 60 yıldır Almanya’da olduklarını, Almanca olarak duygu ve fikirlerini ifade etmenin önemli olduğunu belirten Cengiz, konuşmasını da Almanca yaptı.

‘İstihbaratın ATİB’i takibi haksızlık’
DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey ise şunları söyledi: “Ramazan ayı bizleri ‘insan-ı kâmil’ noktasına ulaştıran feyizli bir mevsim. Bunu ne kadar kendi hayatımızda, aile hayatımızda, toplumsal hayatımızda başarabilirsek, Ramazan’ın güzelliği de o kadar gerçekleşmiş olur. Ramazan ayı bu sene Türkiye’deki yaşanan deprem hadisesi ile biraz sıkıntılı başladı. Kalbimiz üzüntülü, biraz mahsun bir şekliyle girdik ama Ramazan’ın manevi havası inşallah bizleri de Türkiye’deki kardeşlerimizi de kuşatacaktır.”

‘İstihbaratın ATİB’i takibi haksızlık’

BAKMADAN GEÇME!