İstihbarat başkanının görevinden alınacağını iddia etti ve tarih verdi

Güncelleme Tarihi:

İstihbarat başkanının görevinden alınacağını iddia etti ve tarih verdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2018 10:40

Almanya’da hükümet ortakları arasında krize yol açan iç istihbarattan sorumlu Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans Georg Maassen tartışması son bulmuyor. Tartışmalara bu kez hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) eski Genel Başkanı Martin Schulz da dahil oldu. Schulz, katıldığı bir televizyon programında, İstihbarat Şefi Maassen'ın ne zaman görevden alınacağını açıkladı.

Haberin Devamı

İstihbarat başkanının görevinden alınacağını iddia etti ve tarih verdi
ALMAN Birinci Kanalı ARD'de Anne Will'in yönettiği 'Anne Will' adlı programa konuk olan Martin Schluz, Maassen krizinin Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer'in değil Başbakan Angela Merkel'in sorunu olduğunu belirterek, “Ben Maassen'ın salı günü görevden alınacağından hareket ediyorum” dedi. 

Programı yöneten Will'in, “Alınmazsa hükümet dağılır mı?” sorusuna Schulz, “Şu dönemde hükümeti dağıtmak sorumsuzluk olur” cevabını verdi.

PAU: BAŞTAN BERİ YANLIŞ BİRİ
Aynı programa konuk olarak katılan Sol Partili Federal Meclis Başkanvekili Petra Pau da Maassen'ı eleştirdi. Pau, “Maassen baştan beri o görev için yanlış biri. Federal Meclis'te kurulan NSU Komisyonu'nun çalışmalarını bloke etti” dedi.
SPD Genel Başkanı Andrea Nahles, Maassen'ın görevden alınmasında ısrarlı. Offenbach kentinde konuşan Nahles, “Maassen gitmek zorunda” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!