İsrail’e tepki, ‘Filistin’le Dayanışma’

Güncelleme Tarihi:

İsrail’e tepki, ‘Filistin’le Dayanışma’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2023 13:38

İsrail’in Gazze’de sürdürdü saldırılara tepkiler sürüyor. Hafta sonu Almanya’nın birçok kentinde ‘Filistin’le Dayanışma’ gösterileri düzenlendi. Ellerinde Filistin bayrağı taşıyan göstericiler, “Yaşasın Filistin”, “Filistin’e özgürlük”, “Katliama son verilsin” sloganları attı.

Haberin Devamı

Almanya’nın çeşitli kentlerinde izinli veya izinsiz olarak hafta sonu düzenlenen ‘Filistin’le Dayanışma’ gösterilerine on binlerce kişi katıldı. Cumartesi günü geç saatlerde Hamburg’da izin verilmediği halde kent merkezinde düzenlenen gösteriye katılan 70’e yakın kişi, polisin uyarılarına rağmen dağılmayınca sürtüşmeler yaşandı. İki polis yaralanırken, bazı göstericiler gözaltına alındı. Kent merkezindeki göstericiler polis müdahalesiyle dağıtıldıktan kısa bir süre sonra Hamburg’un Steindamm kesiminde 500’e yakın kişi ellerinde Filistin bayraklarıyla “Filistin’e özgürlük” sloganları atarak caddeyi bloke etti. Uyarılara aldırış etmeyen göstericilere polis biber gazıyla müdahale ederek olay yerinden uzaklaştırmak istedi. Bu sırada 3 polis hafif yaralandı. Hamburg polisi ikinci gösteri sırasında kimsenin gözaltına alınmadığını açıkladı.

İsrail’e tepki, ‘Filistin’le Dayanışma’

İsrail’e tepki, ‘Filistin’le Dayanışma’
ORGANİZATÖRLERE SORUŞTURMA
Kuzey Ren Vestfalya (KRV) çeşitli kentlerinde ve Frankfurt’ta da ‘Filistin’le Dayanışma’ gösterileri düzenlendi. Dortmund’daki gösteriye katılan yaklaşık 3 bin yakın kişi, iki ayrı grup halinde sloganlar atarak caddelerde Filistin’le dayanışma sergilerken, polis bazı afişlere el koydu. Ancak gösteri izinsiz olduğu halde polis dağıtmak için girişimde bulunmadı. Göstericiler bir süre sonra gönüllü olarak dağılırken, ilgili birimlerin ‘izinsiz gösteri düzenleme’ suçlamasıyla organizatörler hakkında soruşturma başlattığı açıklandı.

Haberin Devamı

BERLİN’DE 10 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ
Başkent Berlin’in Kreuzberg kesiminde de cumartesi günü akşama doğru Oranien Meyda’nında ‘Filistin’le Dayanışma’ gösterisi düzenlendi. 3 bin kişinin katılacağı söylenerek izin alınan gösteriye katılanların sayısının 10 bini geçtiği belirtildi. Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan ve “Yaşasın Filistin”, “Filistin’e özgürlük”, “Katliama son verilsin” sloganı atan göstericilerle polis arasında sorun yaşanmadı. Ancak Schlesischer Tor ile Görlitzer Tren istasyonu arasındaki köprünün bazı göstericiler tarafından bloke edilmesi nedeniyle metro seferlerine bir süre ara verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!