İsrail’e sert tepki: ‘Bu son 30 yılın en büyük işgali’

Güncelleme Tarihi:

İsrail’e sert tepki: ‘Bu son 30 yılın en büyük işgali’
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2024 10:57

Almanya, İsrail’in Batı Şeria’da 800 hektarlık alana yeni yerleşim birimi inşa etme planlarına sert tepki gösterdi: “Bu son 30 yılın en büyük işgalidir.”

Haberin Devamı

ALMANYA Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, bugün başlayan Mısır ve İsrail ziyareti öncesi Hamas ve İsrail’e ateşkes çağrısını yineledi. Gazze’de insanların açlık ve susuzluk nedeniyle ölüm kalım savaşı verdiklerine dikkati çeken Baerbock, uluslararası yardımın ulaşabilmesi için her iki tarafın da silahları susturmasını istedi. Bölgede tam bir insani dram yaşandığının altını çizen Baerbock, “İki taraf da ateşkes uygulanmasına riayet etmeli” dedi, Hamas’ın elinde bulundurduğu rehineleri derhal serbest bırakması çağrısı yaptı. Baerbock’un bugün öğleden sonra Kahire’de Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile bir araya geleceği ve oradan da İsrail’e geçeceği açıklandı. Annalena Baerbock’un yarın (salı) İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ile görüşmeden önce bu akşam Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Dışişleri Bakanı Riad Malki ile Ramallah’ta bir araya gelmeyi planladığı belirtildi.

Haberin Devamı

‘ULUSLARARASI HUKUKA GÖRE İLLEGAL’
Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Batı Şeria’da 800 hektarlık bir alanı (1100 futbol sahası genişliğine) ‘kendi toprağı’ ilan edip yeni yerleşim birimi olarak inşa planına da sert tepki gösterdi. Bakanlığın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Biz, İsrail’in Filistin bölgesindeki 800 hektarlık alanı İsrail toprağı ilan etme planını şiddetle kınıyoruz. Bu son 30 yılın en büyük işgalidir. Yeni yerleşim inşa etme planı uluslararası hukuka göre illegaldir ve böyle bir şey zaten çok hassas olan durumu daha da gerginleştirecektir” ifadeleri kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!