‘İslam, sivillere dokunmamayı emreder’

Güncelleme Tarihi:

‘İslam, sivillere dokunmamayı emreder’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2023 11:13

Almanya’nın Köln kentindeki Deutz Camii ve Kültür Merkezi’nde ‘açık kapı günü’ düzenlendi. Mahalle sakinlerinin yanı sıra Mülheim Belediye Meclis Üyesi Florian Weber, belediye çalışanları ile komşu kilisenin görevlileri de etkinliğe katıldı.

Haberin Devamı

MİSAFİRLERE Türk mutfağından ikramların yapıldığı ‘açık kapı gününde’ konuşan İslam Kültür Merkezi Başkanı ve Köln Uyum Meclisi Üyesi Ali Esen, şunları söyledi: “Türk toplumu 60 yıldır Almanya’da çoğulcu toplumla iç içe yaşıyor ve çok güzel dostluklar kurdu. İş gücü göçüyle buraya gelen büyüklerimiz inanç ve kültür varlıklarını kaybetmemek için camilerimizi açarak illegal yapılanmayı önlemişler. İslam yaşatmayı önceler. Ecdadımız yarım asır öncesinden hayvanları tedavi için hastane kurarak canlı olan her şeye verdiği önemi göstermiş. 13. ve 14. asırlarda topraklarına gelen toplu Yahudi göçünde onları emniyetle barındırmış bugün de yine ülkemize savaştan dolayı sığınan milyonlarca Suriyeli, Iraklı, Afgan mültecilere ev sahipliği yapmıştır. İslam, her türlü şiddeti, kan akıtmayı savaşta bile olsa sivillere, çocuklara, kadınlara dokunmamayı emreder.”
Köln Mülheim Belediye Meclis Üyesi Florian Weber de kendilerini davet ettiği için Esen’e teşekkür etti. Weber, daha önceki yıllarda da derneğin ‘açık kapı günü’ etkinliklerine katıldığını ifade ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bir mahalle sakini Alman aile, 30 yıldır mahallelerinde olan camiye ilk kez girdiklerini sıcak ilgiyle karşılanmalarının kendilerini çok etkilediğini ifade etti. Deutz Camii ve Kültür Merkezi’nin kurumsal açık kapı günü davetine Alman komşuları siyasiler belediye çalışanlarına kadar çok sayıda misafir ilgi gösterdi.

‘İslam, sivillere dokunmamayı emreder’


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!