Suriyeli işkenceciye ömür boyu hapis!

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli işkenceciye ömür boyu hapis
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2022 14:10

Suriye devlet istihbaratı görevlisi olarak çalıştığı dönemde, rejim adına işkence yaptığı iddiasıyla Almanya’da yargılanan Anwar Raslan, Koblenz’deki Eyalet Yüksek Mahkemesi tarafından ömür boyu hapse mahkum edildi.

Haberin Devamı

MAHKEME sanığı insanlığa karşı işlenmiş 27 cinayet ve işkence nedeniyle suçlu buldu. 58 yaşındaki sanığın Suriye istihbaratı adına görev aldığı Nisan 2011 ile Eylül 2012 tarihleri arasında 4 bine yakın Suriyeliyi sorgu sırasında dövdüğü, elektrik verdiği ve farklı işkence yöntemleri uyguladığı belirtildi. Zanlının birçok mahkûma tecavüz ettiği de kaydedildi. İşkence sırasında en az 27 insanın hayatını kaybettiği de iddialar arasında.

 

Suriyeli işkenceciye ömür boyu hapis

ULUSLARARASI CEZA HUKUKUNDA YARGILANDILAR
Geçen yıl şubat ayında mahkeme Anwar Raslan’a işkencede yardımcı olan Eyad al-Gharib’i 4.5 yıl hapis cezasına mahkûm etmişti. Gharib’in 30 insana işkence ettiği belirtiliyor. Suriye istihbaratına çalışan iki görevli Suriye’deki savaştan kaçıp Almanya’ya iltica etmişti. Ancak işkence gören diğer Suriyelilerin kendilerini tanıyıp şikâyette bulunması üzerine biri Rheinland-Pfalz eyaletinde diğeri ise Berlin’de yakalanmıştı. Her iki sanık da uluslararası ceza hukuku kapsamında Almanya’da yargılandı.

Haberin Devamı

Suriyeli işkenceciye ömür boyu hapis
Suriyeli işkenceciye ömür boyu hapis

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!