İşçi ve emeklilere vergi indirimi müjdesi!

Güncelleme Tarihi:

İşçi ve emeklilere vergi indirimi müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2024 11:26

Almanya’da işçi ve emeklilerin vergi yükünün azaltılacağı açıklandı. Hür Demokrat Partili (FDP) Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, geriye dönük olmak üzere vergiden muaf gelir diliminin 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle yükseltileceği ve işçilerle emeklilerin eline daha fazla para geçeceği müjdesini verdi.

Haberin Devamı

FEDERAL Maliye Bakanı Christian Lindner, vergiden muaf gelir diliminin ne kadar yükseltileceği konusunda bir açıklama yapmazken, bakanlığın ilgili birimlerinin bu yöndeki çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Bakanlığın bir sözcüsü bu uygulamanın 2025 ve 2026 yıllarında da sürdürüleceğini açıkladı. Hartz IV olarak bilinen sosyal yardım ödemeleri yerine uygulamaya konulan Yurttaş Parası ödemelerinde yüzde 12 artış yapıldığı halde, işçi ve emeklilere dönük vergiden muaf dilimde bu denli artış yapılmasının beklenmediği belirtildi. Ancak işçilerin ve emeklilerin vergi yükünün bu yıl azaltılacağı açıklandı. Şu anda vergiden muaf yıllık gelir diliminin 11 bin 784 Euro olduğu da hatırlatıldı.

İşçi ve emeklilere vergi indirimi müjdesi

Haberin Devamı

YÜKSEK GELİRLİLERDEN DAHA FAZLA VERGİ
Öte yandan taze borç alınmadan dengeli bütçede ısrar eden Bakan Lindner’in önerisi doğrultusunda, yüksek gelirlilerden daha fazla vergi alınması için çalışmaların sürdürüldüğü de açıklandı. Şu ana kadar henüz bir rakam verilmediği halde bekarlarda 62 bin 810, evlilerde 125 bin 620 Euro ve üzeri gelirden kesilen yüzde 24-42 arasında olan vergi oranının artırılmasının beklendiği belirtildi. Aynı zamanda yıllık geliri 277 bin 826 Euro’nun üzerinde olanlardan yüzde 45 yerine daha fazla vergi alınacağının da.

BAKMADAN GEÇME!