‘İş teklifini reddedenler, sert sonuçlar beklemelidir’

Güncelleme Tarihi:

‘İş teklifini reddedenler, sert sonuçlar beklemelidir’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2024 11:20

Almanya Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil, iş tekliflerini reddedenlerin alacakları ‘Yurttaş Parası’nda (Bürgergeld) kesinti yapılmasıyla ilgili Bild’e konuştu. “Küçük bir azınlığın tüm sistemi itibarsızlaştırması kabul edilemez” diyen Heil, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“İŞ BİRLİĞİ yapmayanlar ve tüm teklifleri reddedenler daha sert sonuçlar beklemelidir. Bu nedenle toptan reddedenlere yönelik yaptırımları sıkılaştıracağız. Bu konu, bir adalet meselesi. Almanya çalışkanların ülkesidir. Her gün toplumu bir arada tutmak için canla başla çalışan insanlar görüyorum. Hastalanan, işsiz kalan ya da kaderin bir cilvesine maruz kalan herkes refah devletine güvenebilir. Ancak bu tembellik için geçerli olamaz.”
CDU ve FDP’den, Heil’ın, ‘Yurttaş Parası’ yaptırımlarının sertleştirilmesi önerisine destek geldi. CDU/CSU Federal Meclis Grubu sosyal politika sözcüsü Stephan Stracke, Funke Medya grubu gazetesine yaptığı açıklamada, “CDU/CSU olarak, ‘Yurttaş Parası’ yaptırımlarının aşırı gevşetilmesinin daha az işe yerleştirmeye yol açtığı konusunda uzun zamandır uyarıda bulunuyoruz. İş tekliflerini uygun bulmadıkları için reddedenler, dayanışma toplumunun maddi desteğine güvenememelidir” dedi.

‘İş teklifini reddedenler, sert sonuçlar beklemelidir’

Çalışma Bakanı Hubertus Heil

Haberin Devamı

AUDRETSCH: ANAYASAYA AYKIRI
CDU’lu sosyal politikacı Stefan Nacke de Tagesspiegel’e verdiği demeçte, dayanışma yardımının ‘tek yönlü bir yol olmaması’ gerektiğini söyledi. FDP’li sosyal politikacı Carl-Julius Cronenberg de refah devletinin kabul görmesi için çalışma ve performansın ödüllendirilmesi gerektiğini söyledi. Ancak koalisyon ortağı Yeşiller, yaptırımlara tepki gösterdi. Yeşiller Federal Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Andreas Audretsch, Çalışma Bakanı Heil’ın planına karşı olduğunu açıkladı. Audretsch, bunun anayasanın birinci maddesinde belirtilen ‘insan onuruna saygı’ ilkesine aykırı olduğunu belirtti.

YAPTIRIM PLANINDA NE VAR?
Federal Çalışma Bakanı Heil’ın, hükümet içi koordinasyon için geçen hafta perşembe günü diğer bakanlıklara da gönderdiği yaptırım planına göre; ‘Yurttaş Parası’ alan bir kişi eğer kendisine sunulan işleri kabul etmezse, kendisine yapılan aylık 563 Euro’luk ödeme, iki aya kadar tamamen kesilecek. Devlet, işsiz kişinin evsiz kalmaması için sadece konut ve ısınma masraflarını ödemeye devam edecek. Yeni yaptırımlar hükümet tarafından bu ay onaylanacak ve mümkün olan en kısa sürede yürürlüğe girecek. Bu yıl ‘Hartz IV’ yardımlarının yerini alan vatandaşlık geliri şu anda yüzde 30’a kadar kesilebiliyor. Yaptırımların sıkılaştırılmasıyla, önümüzdeki yıl için bütçe tasarrufuna bir katkı olması amaçlanıyor. Tasarıya göre, yaptırımların sıkılaştırılması yılda yaklaşık 170 milyon Euro tasarruf sağlayabilir.

BAKMADAN GEÇME!