İş insanlarının yanındayız

Güncelleme Tarihi:

İş insanlarının yanındayız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2023 10:17

MÜSİAD Nürnberg Kuzey Bavyera Şubesi Başkanı Haluk Dokur ile yönetim kurulu üyeleri, Münih Ticaret Ataşeleri Ali Bayraktar ve Recep Aslan’ı ağırladı. Tanışma ve istişare toplantısında Bayraktar ve Aslan, Türkiye’deki ticari teşvikler hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

TOPLANTIDA, Türkiye ihracatını artırmaya yönelik teşviklerin bulunduğu ve ülkemize yapılacak yatırımların olması halinde önemli ticari kolaylıklardan yararlanıldığı belirtildi. Türkiye-Almanya arasında ticaret yapmak isteyen vatandaşlara her türlü konuda yardımcı olmaya hazır olduklarını belirten Bayraktar, şunları söyledi: “Bölgemizde her biri ayrı başarı örneği teşkil eden iş insanlarımızın, yeni girişimcilerin var olması sayılarının her geçen gün artması en büyük temennimizdir. Eğitim, ekonomik kalkınmışlık ve ülkemizin gelişmişliği çok önemli. Toplumumuzun daha ileriye götürülmesi, ekonomik anlamda daha fazla görünürlük kazanılmasına yönelik çalışmalarda bulunulmasına bağlı ve bu konuda gösterilecek çabalarda desteğimiz sürekli olacak.”

Haberin Devamı

‘BEN DEĞİL, BİZ OLMALI’
MÜSİAD Nürnberg Kuzey Bavyera Şube Başkanı Haluk Dokur ise şöyle konuştu: “MÜSİAD, üreten, ihracatını çoğaltan, güçlü Türkiye yolunda milletine tüm gücüyle hizmet etmeye devam edecektir. Topluma faydalı projeler konusunda Türk iş insanları birlik ve dayanışma içinde bulunursa başarıları artacaktır. Türkiye düşmanlığından uzak çalışmalar yapan, kavgaları, kırgınlıkları bir kenara bırakan, ‘Ben’ kelimesinden uzak durup ‘Biz’ kelimesine ağırlık veren kişi ve kuruluşlarla birlikte çalışmalarımıza devam etmekten yanayız. Yeni vizyonumuz, doğduğu ve doyduğu topraklar için değer üreten, eğitimi önceleyen, bölgesel ekonomiye yön verebilen, çevik ve benzersiz bir cazibe merkezi olmak. Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde güçlerimizi birleştirir lobi oluşturursak, Alman makamları tarafından daha çok dikkate alınırız. Alman makamları güçlü varlığımızı bilirse, sorunlarımızın çözümleri kolaylaşır. Geleceğimizin teminatı gençlerimize yapılacak yatırımların başında ise eğitim geliyor. Meslek öğrenmek için yer bulamayan gençlerimize Türk işverenler gerekli desteği en iyi şekilde vermeli.”

İş insanlarının yanındayız

Aydın Özcan, Recep Aslan, Haluk Dokur, Ali Bayraktar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!