İnternette nefret suçlarının üçte biri Müslümanlara

Güncelleme Tarihi:

İnternette nefret suçlarının üçte biri Müslümanlara
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2018 13:27

İsveç’te, ‘İnternette Nefret Suçunu Araştırma Derneği’ kurucusu Tomas Aberg, geçen yıl İsveç’te, polise yansıyan internette işlenen 767 nefret suçundan üçte birinin Müslümanlara yönelik yapıldığını söyledi.

Haberin Devamı

İsveç devlet televizyonu SVT’ye açıklama yapan Tomas Aberg, İnternette Nefret Suçunu Araştırma Derneğinin faaliyetleri hakkında konuştu. Aberg, “Geçen sene İsveç’te internette 767 nefret suçu polise yansıdı. Bu suçlardan üçte biri Müslümanlara yapıldı” ifadelerini kullanırken, Müslümanları, Afrikalılar, Yahudiler ve Romanların takip ettiğini söyledi.
Irkçılığın ve nefret söylemlerinin artmasını basına yansıyan haberlere bağlayan Aberg, şöyle konuştu: “Müslüman, Afrikalı veya fanatik birinin yaptığı yanlış, işlediği suç basına yansıyınca, bu haberi diğer aşırı sağcı ve ırkçı gruplar internette, sosyal medyada halkın güvenliği ve refah seviyesine tehdit oluşturduğunu anlatan yorumlarla paylaşıyor. Bu da halkın içinde o suçu işleyen inanıştaki herkese karşı bir ön yargı oluşmasına neden oluyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!