İnternet kullanımı tüm zamanların en yüksek seviyesinde

Güncelleme Tarihi:

İnternet kullanımı tüm zamanların en yüksek seviyesinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2022 11:18

Almanya’da kamu televizyon kurumları ARD ve ZDF tarafından yapılan online bir araştırmaya göre, Almanya’da 57 milyon insan her gün düzenli olarak internet kullanıyor.

Haberin Devamı

BU, 14 yaş üstü halkın yüzde 80’inin her gün inernet kullandığı anlamına geliyor. İnternet kullanımına yönelik 1997 yılından bu yana yapılan yıllık araştırmaya göre, şu ana kadar en yüksek seviyede internet kullanımı tespit edildi. Ara sıra internet kullanımı oranı ise yüzde 95 oldu. Yani 67 milyon kişi ara sıra internet kullanıyor. İnternet kullanmayanların oranı ise sadece yüzde 3.6. Bu grubun çoğunluğunu 70 yaş üzeri kişiler ve kadınlar oluşturuyor.

GÜNDE ORTALAMA 160 DAKİKA
Araştırma aynı zamanda video, podcast, sosyal medya ve benzeri medya içeriklerinin internet üzerindeki kullanımını da inceledi. Sonuçlara göre, 14 yaş ve üzeri nüfus, günde ortalama 160 dakika ile önceki yıllara göre daha da yoğun bir şekilde (artı 24 dakika) medya içeriğine veya yayınlarına ulaşıyor. Gençler medya içeriğiyle günde neredeyse beş saat geçirirken, 70 yaş ve üzerindekiler sadece 45 dakika vakit ayırıyor. YouTube ve akış hizmetleri dahil olmak üzere videolu görseller artık 76 dakikayı (artı ön iki dakika) oluşturuyor. Müzik veya podcast gibi sesli sunumlar ise ortalama bir saat takip ediliyor. Film, dizi, belgesel gibi videoların sunulduğu medya araçlarının kullanımı da artmaya devam ediyor. Netflix ve Prime Video açık ara pazar lideri. İnsanların yüzde 35’i Netflix’i haftada en az bir kez kullanıyor. Amazon Prime Video yüzde 26 ile, Disney+ yüzde 10-12 ve Sky yüzde 11 olarak sıralanıyor.

 

 

BAKMADAN GEÇME!