Ingolstadt’ta ne oldu?

Güncelleme Tarihi:

Ingolstadt’ta ne oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2023 09:56

Bavyera seçimleri öncesinde Ingolstadt kentinde bir mitingde yapacağı konuşma öncesinde fenalaşarak hastaneye kaldırılan AfD Eş Başkanı Tino Chrupalla’nın sağlık durumu ve saldırı olup olmadığıyla ilgili belirsizlik devam ediyor.

Haberin Devamı

AŞIRI sağcı parti AfD saldırı tezinde ısrar ederken, polis saldırıyla ilgili bir bulgu bulunmadığını açıkladı. Olayla ilgili ne partiden ne de parti liderlerinden detaylar ve arka planıyla ilgili bilgi verilmedi. Der Spiegel, seçim kampanyası etkinliğinin yapıldığı yerde bir toplu iğne bulunduğunu yazdı. Savcılık ve polis şu ana kadar soruşturmanın detaylarıyla ilgili ayrıntı vermedi ancak savcılıktan yapılan açıklamada, “Bu aşamada Sayın Chrupalla’ya yaklaşıldığı ya da saldırıda bulunulduğuna dair herhangi bir kanıt bulunmamaktadır” denildi. Yapılan soruşturmaya göre, etkinlikte birkaç kişi Chrupalla ile selfie çekti ve bu sırada hafif bir fiziksel temas meydana geldi. AfD lideri daha sonra sahneye çıkarken kolunun üst kısmında ağrı hissetti. Ancak konuşma yapmadan önce sağlık şikâyetleri arttı. Bunun üzerine konuşması iptal edilerek miting alanından hastaneye kaldırıldı. Verilen bilgiye göre üst kolda yüzeysel bir kızarıklık ya da şişlik tespit edildi.

Haberin Devamı

‘FAYDALANMAYA ÇALIŞIYOR’
Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, Chrupalla’ya yönelik saldırı iddialarının ardından AfD’yi sert bir dille eleştirdi. Alman Haber Ajansı’na (dpa) konuşan Herrmann, “AfD’nin eyalet seçim kampanyası sırasında soruşturmaları beklemeden kendi seçmenleri arasında yaşanan olaylardan rezil ve aldatıcı bir şekilde faydalanmaya çalışması ürkütücüdür” dedi. Herrmann, sağ popülist partinin liderine yönelik bir saldırı olduğuna dair henüz bir bulgu olmadığını vurguladı.

WEIDEL TATİLDE
Tino Chrupalla ise hastaneden taburcu edildi. Chrupalla’nın ofisinden daha önce yapılan açıklamada, vücudunda olası kimyasal madde için testler yapıldığı belirtilmişti. Bir polis sözcüsü Chrupalla’ya yönelik olası bir şırınga saldırısına ilişkin şu anda bir bilgi bulunmadığını söyledi. Bavyera’daki seçim mitinglerini iptal eden AfD’nin diğer Eş Başkanı Alice Weidel’in ise Mallorca Adası’nda tatilde olduğu belirtildi. Weidel’in de güvenlik gerekçesiyle mitingleri iptal ettiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!