İngiltere’nin en eşcinsel dostu işvereni MI5

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’nin en eşcinsel dostu işvereni MI5
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 13:09

Eşcinsel hakları için çalışan Stonewall Yardım Derneği'nin gerçekleştirdiği yeni bir araştırma, İngiltere’nin en “eşcinsel dostu” işvereninin ülkenin istihbarat ajansı MI5 olduğunu ortaya çıkarttı.

Haberin Devamı

Stonewall yetkilileri, 'Eşcinsel dostu işverenler' listesine giren 400 kurumdan 60 bin çalışana iş yerleri ile ilgili “çalışma ortamı, çok kültürlülük ve açık görüşlülük” gibi konularda sorular yönelttiklerini söyledi.

100 kurumun sıralandığı listeye aralarında Llyods ve Royal Bank of Scotland’ın da bulunduğu 6 banka ve toplam 14 de belediye girdi.

“Eşcinsel dostu” belediyeler arasında bir çok tartışma ve yolsuzluğa konu olmuş olan Tower Hamlets’in de bulunması dikkat çekti.

MI5 Genel Direktörü Andrew Parker, Stonewall’ın kendilerini bu şekilde onurlandırmış olmasının “cinsel tercihlerine bakmaksızın en yetenekli insanları işe almalarının” bir sonucu olduğunu dile getirdi.

Parker, “Çok kültürlülük, MI5 için sadece hizmet verdiğimiz toplulukların çalışanlar arasında temsil edilmesini istediğimiz için değil, kim olurlarsa olsunlar en yetenekli bireyleri işe almak istediğimiz için çok önemli” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!