İmparator’a ağır suçlama

Güncelleme Tarihi:

İmparator’a ağır suçlama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2016 15:03

Alman futbolunun ‘Kaiser’ (İmparator) lakaplı ünlü ismi Franz Beckenbauer hakkında İsviçre savcılığı soruşturma başlattı. Beckenbauer, görevi kötüye kullanma ve kara para aklamakla suçlanıyor.

Haberin Devamı

SAVCILIĞIN soruşturmayı sadece Beckenbauer hakkında açmadığını yazan Spiegel dergisi, soruşturmanın Almanya’nın 2006 yılında dünya futbol şampiyonasına ev sahipliği yapmak için çalışmalar yürüten diğer isimleri de kapsadığını haberinde yer verdi. 70 yaşındaki Beckenbauer, Almanya’nın 2006 yılında dünya futbol şampiyonasına ev sahipliği yapabilmesi için delegelere para ödediğine yönelik daha önce iddialar ortaya çıkmıştı. Beckenbauer 2002 yılında delegelere, oylarını Almanya lehine kullanmalarına karşılık 6.7 milyon Euro ödemekle suçlanıyor.

NIERSBACH ISTIFA ETMİŞTİ

Geçen yıl ekim ayında ortaya atılan iddialar sonucunda Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Wolfgang Niersbach görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı. Frankfurt savcılığı da Alman Futbol Federasyonu’nun merkezi ile bir çok yöneticinin ev ve işyerlerinde arama yapmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!