Bu akşam Wiesbaden, 23 Ekim'de Nürnberg'de

Güncelleme Tarihi:

Bu akşam Wiesbaden, 23 Ekimde Nürnbergde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2023 09:40

Türkiye’nin genç yeteneklerinden 14 yaşındaki piyanist İlyun Bürkev, Hessen eyaletinin başkenti Wiesbaden’da bu akşam ‘Viyana Klasikleri’ konserinde, büyük besteci Ludwig von Beethoven’in eserlerini icra edecek. Bürkev’in daha sonraki durağı ise Nürnberg ve Münih olacak.

Haberin Devamı

“YENİ bir Türk yıldızın doğuşu” diye anılan piyanist İlyun Bürkev, Almanya’da konser turuna devam ediyor. Bürkev, şef Alexander Hülshoff yönetimindeki Bonn Klasik Filarmoni Orkestrası’nın yeni sezonun ilk konserlerine önce Bonn, sonra da Stuttgart’ta solist olarak katılmıştı. Bu akşam Wiesbaden’daki tarihi kültür sanat mekânlarından ‘Kurhaus’un ‘Friedrich-von-Thiersch Salonu’nda gerçekleştirilecek olan konser ise saat 20.00’de başlayacak. 4 yaşında başladığı piyano eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’nın ardından klasik müziğin büyük ustalarından Mozarteum Üniversitesi’nde sürdüren İlyun Bürkev, şimdiye kadar dünya çapında birçok sanatçıyla ustalık sınıflarında beraber çalışma fırsatı buldu.

Bu akşam Wiesbaden, 23 Ekimde Nürnbergde

Haberin Devamı

Küçük yaşlardan itibaren aldığı çok sayıda uluslararası ödülleri ve konserleriyle klasik müzik dünyasının en genç ünlüleri arasında yer alan Bürkev, geçen yıl Mozarteum Üniversitesi’ne birincilikle kabul edilmişti. Genç sanatçı, klasik müziğin büyük ustalarından Wolfgang Amadeus Mozart’ın memleketi Salzburg’da, kendi ismini taşıyan okulda ünlü piyano hocası Prof. Pavel Gililov’un öğrencisi olarak eğitimini sürdürüyor. Bürkev, Almanya’nın en önde gelen orkestralarından Klassische Philharmonie Bonn ile gerçekleştirdiği 11 konserlik turnesi kapsamında 23 Ekim Pazartesi günü Nürnberg Meistersingerhalle’de, 24 Ekim Salı günü de München Herkulessaal’de sanatseverlerle buluşacak.

Bu akşam Wiesbaden, 23 Ekimde Nürnbergde

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!