İlk kez darbe planını anlattı: Keşif var, saldırı yok!

Güncelleme Tarihi:

İlk kez darbe planını anlattı: Keşif var, saldırı yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2024 10:28

Almanya’da hükümeti devirmeye yönelik darbe planları yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan ‘Reichsbürger’ (İmparatorluk Vatandaşları) adlı aşırı sağcı örgüt üyelerinden biri, grubun planları hakkında ilk kez konuştu. Terörizmle suçlanan ve Alman ordusunda görev yapmış eski bir asker, Henry XIII Prens Reuss liderliğindeki örgütün hazırlıkları hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

ZANLININ avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, Berlin’deki Federal Meclis (Reichstag) binasında ‘genel bir keşif’ yapılması konusunun gündeme geldiğini belirtti. Ancak Federal Meclis’e yönelik bir saldırı planlanmadığını söyledi. Avukat, Stern dergisinde yer alan haberde, dergiye yönelik özel açıklamaların müvekkili tarafından onaylandığını söyledi. İlk kez iddialarla ilgili konuşan zanlının Maximilian E., olduğu belirtildi. Zanlı 21 Mayıs’tan itibaren Frankfurt am Main Yüksek Bölge Mahkemesi’nde yargılanacak 9 sanıktan biri. Federal savcılık, 2022 yılı sonunda tutuklanan grubu bir terör örgütüne üye olmak ya da terör örgütünü desteklemekle suçluyor. Bu kişilerin Almanya’daki devlet düzenini şiddet yoluyla ortadan kaldırmayı planladıkları iddia ediliyor.

Haberin Devamı

DİĞER ÜÇ KİŞİNİN VARLIĞINI DOĞRULADI
İddianamede yer alan Maximilian E., diğer iki sanık ve AfD eski milletvekili Birgit Malsack-Winkemann ile birlikte grubun kurucu üyesi olarak 1 Ağustos 2021 tarihinde Federal Meclis binalarında keşif yapmakla suçlanıyor. Sanık, suçlanan diğer üç kişinin varlığını doğruladı. Yetkililere göre grup, parlamento üyelerini tutuklamak için silahlı bir grupla Berlin’deki Reichstag binasına sızmayı planlamıştı. Eski asker, yaptığı açıklamada, Meclis’te keşif yapmak istediklerini, gerektiğinde parlamento üyeleri ve hükümetle karşı karşıya gelme ihtimalinin bulunduğunu açıkladı. Ancak saldırı planı olmadığını belirten zanlı, avukatı aracılıyla yaptığı açıklamada, “Reichstag’a askeri güçler kullanılarak bir saldırı düzenlenmesi, siyasi açıdan anlamsız olduğu için hiçbir zaman planlanmadı” dedi.

İlk kez darbe planını anlattı: Keşif var, saldırı yok
PEDOFİLİ ÇETELERİNİ ÖRTBAS ETME KANITI ARAMIŞLAR
Ancak, Stern dergisi ve RTL tarafından yapılan araştırmalara göre Maximilian E., hükümetin düşmesinden bir süre sonra Alman halkına hitaben bir tür hükümet bildirisi hazırladı. Bu bildiride “Geçiş hükümeti olarak derhal yürürlüğe girecek bir askeri hükümetin kurulduğu” yazıldı. Zanlı, araştırma ekibinin ortaya çıkardığı bilgiye yönelik yaptığı açıklamada ise geçiş hükümetinde görev alması durumunda bunu bir ‘teklif’ olarak gündeme getirdiğini söyledi. Zanlı ayrıca Almanya’da bir darbeye gerekçe olabilecek üst düzey politikacılar tarafından yapıldığı iddia edilen bir komployu ortaya çıkarmak için çok para harcadığını da belirtti. Zanlı E. avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, ‘en üst düzeydeki’ politikacıların bir pedofili çetesinin failleri ya da eylemleri örtbas ettiklerine dair kanıtlar aradığını söyledi.

Haberin Devamı

FEDERAL ALMANYA YASALARINI TANIMIYOR
Öte yandan Heinrich XIII Prens Reuss’un etrafındaki sözde Alman ‘İmparatorluk Vatandaşları’ adlı aşırı sağcı örgüt üyelerine yönelik açılan dava 21 Mayıs’ta Frankfurt Yüksek Bölge Mahkemesi’nde başlayacak. Federal savcılık, Münih ve Stuttgart’taki yüksek bölge mahkemelerinde de olmak üzere toplam 27 şüpheliyi suçladı. Frankfurt’ta öncelikle şüpheli ele başları, Stuttgart’ta sözde askeri kol ve Münih’te ise diğer şüpheli üyeler yargılanacak. Federal savcılığa göre, örgütün yaklaşık 380 ateşli silah, 350 kesici ve delici silah, yaklaşık 500 farklı silah ve 148 bin adet mühimmat içeren ‘devasa bir silah cephaneliğine erişimi’ bulunuyor. Almanya’daki sözde ‘İmparatorluk Vatandaşları’, Alman İmparatorluğu’nun varlığını sürdürdüğünü iddia ediyor ve Federal Almanya Cumhuriyeti’ni ve yasalarını tanımıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!