İlk başta aşı olsaydı, 800 bin kişi kurtulabilirdi

Güncelleme Tarihi:

İlk başta aşı olsaydı, 800 bin kişi kurtulabilirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2022 11:09

Almanya’da bahar aylarında düşüşe geçen koronavirüs vaka sayıları, yaz aylarında kısıtlamaların tamamen kaldırılmasıyla yeniden artışa geçti. Sonbaharda maske kullanımı dahil kısıtlamaların gelip gelmeyeceği şimdiden tartışılırken, dördüncü doz aşı konuşulmaya başlandı.

Haberin Devamı

AŞILARA yönelik ilgi azalsa da ABD’de yapılan bir araştırma aşıların koruyucu etkisini ortaya çıkarttı. Center for Disease Control and Preventation (CDC) veri analizine göre, salgının ilk başından bu yana aşılama olsaydı yaklaşık 800 bin kişinin daha hayatı kurtulabilirdi. ABD Sağlık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren CDC, koronavirüs salgınının başlangıcından bu yana aşılama durumuna göre Kovid-19 ölümlerini sürekli olarak kayıt altında tuttu. CDC’ye göre, Şubat 2022’de koronavirüsten ölme riski, aşılanmamış kişilerde tam aşılı olanlara göre 10 kat daha yüksekti. Verilere göre üç doz aşı olanların aşı olmayanlara göre koronavirüsten ölme riski 20 kat daha düşük olduğu tespit edildi.

YALAN HABERLER ETKİLİ OLDU
Raporda, insanların aşı olmak istememesinin veya güçlendirici aşıyı kabul etmemesinin birçok nedeni olduğu belirtildi. Araştırma, sosyal medyada yayılan koronavirüs aşılarına karşı yalan haberlerin ciddi sonuçlar doğurduğunu ortaya koydu. Almanya’da da aşı karşıtlarının sosyal medya aracılığıyla kasıtlı olarak yanlış bilgi yaydığı belirtildi. Aşı karşıtları, anket araştırmalarını kendi çıkarlarına göre manipüle etmek için Telegram ve Facebook gibi platformlarda buluşuyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!