İklim aktivistlerine destek çok düştü

Güncelleme Tarihi:

İklim aktivistlerine destek çok düştü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2023 10:52

Almanların büyük bir çoğunluğu, iklim aktivistlerinin sokak blokajlarına sempati duymuyor. SWR tarafından yapılan bir ankete göre, katılımcıların yüzde 85’i bu protesto biçimini reddediyor.

Haberin Devamı

İKLİMİN daha fazla korunmasına dikkati çekmek için protesto yapan ve kendilerini caddelere yapıştıran iklim aktivistleri, halktan ilgi görmüyor. ARD televizyonuna ait ‘Radikal fürs Klima: Helden oder Kriminelle?’ (İklim için radikal: Kahramanlar mı yoksa suçlular mı?) belgeseli için yapılan temsili bir ankete göre, Almanların çoğunluğu bu protesto biçimini reddediyor. Ankete katılanların yüzde 85’i yolları ve trafiği kapatmanın ‘haklı olmadığını’ düşünüyor. Sadece sekiz kişiden biri (yüzde 13) bu tür protesto eylemlerini ‘haklı’ buluyor. Bu da yol kapatma eylemlerine verilen onayın önceki anketlere kıyasla daha da düştüğü anlamına geliyor. 2019 yılında katılımcıların yüzde 24’ü bu tür eylemleri hâlâ haklı buluyordu ancak o dönemde yol kapatma eylemleri bugünkü kadar yaygın değildi.

İklim aktivistlerine destek çok düştü
EN BÜYÜK RET, FDP’LİLERDEN
Farklı siyasi görüşlerin değerlendirmeleri büyük farklılıklar gösterdi. Neredeyse her iki Yeşiller Partisi destekçisinden biri (yüzde 48) eylemleri ‘haklı’ bulurken, SPD destekçilerinin sadece yüzde 11’i bu görüşte. CDU/CSU taraftarlarının yüzde 6’sı aynı görüşte. En güçlü ret ise FDP destekçilerinden geldi. Bu kesimin sadece yüzde 3’ü sokak blokajlarını haklı buluyor. İklim aktivistlerine trafik engellemeleriyle bağlantılı olarak şimdiye kadar verilen cezalar, katılımcıların yüzde 56’sı tarafından yeterince sert olarak görülmüyor. Yüzde 25’i cezaları uygun bulurken, yüzde 11’i çok sert bulduğunu söylüyor.

BAKMADAN GEÇME!