İklim aktivistlerinden hükümete: Yersiz suçlamalar nefreti artırdı

Güncelleme Tarihi:

İklim aktivistlerinden hükümete: Yersiz suçlamalar nefreti artırdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2024 11:28

Almanya’daki iklim aktivistlerinin öncülerinden Luisa Neubauer, özellikle politikacıların haksız ve yersiz suçlamaları nedeniyle kendilerine yönelik kin ve nefret ile tehditlerin arttığını söyledi.

Haberin Devamı

İSVEÇLİ Greta Thunberg’in ülkesinde ‘Fridays for Future’ (Gelecek için her cuma) adı altındaki ‘okul grevi’ ile başlattığı iklim korunması hareketinin Almanya’daki sözcüsü Luisa Neubauer, kendisinin, diğer iklim aktivistlerinin ve kendilerine destek veren sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin her gün tehdit mektupları aldıklarını belirtirken, bazı politikacıları yalan yanlış açıklamalarda bulunarak kendilerine çamur atmakla suçladı. “Siyasi protestolar sağlıklı demokrasinin işaretidir” diyen Neubauer, bu tehditlere aldırış etmeden iklim korumasına gereken önemin verilmesi için eylemlerini sürdürmeye kararlı olduklarını da vurguladı.

İklim aktivistlerinden hükümete: Yersiz suçlamalar nefreti artırdı
HÜKÜMET ‘NÖTR İKLİM’ HEDEFİNDEN UZAK
Neubauer, daha önceki dönemlerde de olduğu gibi şu anda SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümetinin de ‘nötr iklim’ hedefinden çok uzak olduğunu söyledi. Ekonomik alanda bu hedefe ulaşılabilmesi için daha katı ve daha kararlı önlemler alınmasının kaçınılmaz olduğunu belirtirken, “Gelecek nesillerin geleceğini ellerinden almaya kimsenin hakkı yoktur. Olmamalıdır da” dedi. Ayrıca ‘nötr iklim’ hedefine ulaşılması için ‘iklim parası’ uygulaması başlatılmasını da önerdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!