İklim aktivistleri yaz tatiline çıktı

Güncelleme Tarihi:

İklim aktivistleri yaz tatiline çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2023 10:37

Almanya’da ‘Son nesil’ olarak bilinen ve aylardır kendilerini sokaklara ve oto yollara yapıştıran iklim aktivistleri eylemlerine 7 Ağustos’a kadar ara vereceklerini ilan etti.

Haberin Devamı

ALMANYA’da hükümetin iklim koruma politikasını yetersiz buldukları için sokaklara dökülen ve caddelere, otoyollara ellerini yapıştırarak trafiği altüst eden iklim aktivistleri yaz tatili nedeniyle bir süre eylemlerine ara verme kararı aldı. Kendilerini ‘Son nesil’ olarak niteleyen iklim aktivistleri, yeni katılanları gruba entegre etmek ve daha da güçlenmek için bu süreyi çok iyi değerlendireceklerini ve 7 Ağustos’tan itibaren eylemlerine yeniden devam edeceklerini belirttiler. ‘Son nesil’ Sözcüsü Carla Rochel, çeşitli kesimler tarafından yoğun şekilde eleştirilse ve tepki gösterilse de eylemlerini sürdürmeye kararlı olduklarını söyledi.

İklim aktivistleri yaz tatiline çıktı

Haberin Devamı

DAHA RADİKAL EYLEM PLANI
Önceki hafta Hamburg ve Düsseldorf havalimanlarına sızarak pistlere ellerini yapıştıran, yüzlerce seferin iptal edilmesine yol açarak binlerce kişinin tatile çıkmalarını engelleyen iklim aktivistlerinin, 7 Ağustos’tan itibaren daha radikal eylemler planladığı ileri sürüldü. Son dönemlerdeki protesto eylemleri sırasında Başbakan Olaf Scholz’un, Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck’in ve Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing’in maskelerini takarak ellerinde ‘Biz yasaları çiğniyoruz’ yazılı pankartlar taşıyan iklim aktivistlerinin eylemlerini Almanya genelinde daha görünür noktalarda sürdürmeyi planladıklarından hareket edildiği de belirtildi. ‘Son nesil’ Sözcüsü Carla Rochel ise “Bizim protesto gösterilerimiz daha barışçıl olacaktır” diyerek radikalleşme iddialarının tamamen hayal ürünü olduğunu dile getirdi.

İklim aktivistleri yaz tatiline çıktı

POLİSLERİ BİLE ÇİLEDEN ÇIKARIYOR
Öte yandan iklim aktivistlerine tepkilerin her geçen gün arttığı belirlenirken, şiddet eylemleri yaşanması tehlikesine de dikkat çekildi. Alman Polis Sendikası Başkanı Jochen Kopelke ise iklim aktivistlerinin eylemlerinin insanları iklim korumasına destekten uzaklaştırdığını söyledi. İklim aktivistlerinin bu fanatik girişimlerinin polisleri bile çileden çıkardığına da dikkat çekildi.

BAKMADAN GEÇME!