İkinci kuşak Türk sendikacılar emekli oldu

Güncelleme Tarihi:

İkinci kuşak Türk sendikacılar emekli oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2023 11:36

Avrupa’ya Türk iş göçünün sembol fabrikalarından olan Ford’da ilk kuşağın çocukları olan ikinci nesil Türkiye kökenli sendika temsilcilerinin tamamı emekli oldu. Köln’ün en büyük işverenlerinden ve binlerce Türk vatandaşının da çalıştığı Ford fabrikalarında artık üçüncü nesil Türk sendikacılar görev alacak.

Haberin Devamı

SON yıllarda Ford yönetiminin çalışanlarına sunduğu erken emeklilik programından dolayı yaklaşık kırk yıldır burada çalışan Demokratik Alternatif Liste’ye ait beş sendikacı da erken emekliye ayrılarak görevi genç arkadaşlarına devretti. Tamamı kırk seneyi Ford fabrikasında dolduran sendikacılar Metin Şirin, Muharrem Kızılkaya, Rahmi Yeni ve İbrahim Larçin, bu sene sonunda erken emekli olarak görevden ayrılacak olan Ertuğrul Demirel’in veda yemeğinde bir araya geldiler. Uzun yıllar faklı bölümlerde çalıştıktan sonra iş yerinde sendikaya seçildiklerini belirten Metin Şirin, “Görev yaptığımız zaman içinde her zaman farklı uluslardan emekçi kardeşlerimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Onların iş yerindeki hakkını ve hukukunu temsil etmeye, bize duyulan güvene layık olmaya gayret ettik” dedi.

İkinci kuşak Türk sendikacılar emekli oldu

İkinci kuşak Türk sendikacılar emekli oldu

İkinci kuşak Türk sendikacılar emekli oldu
‘HER ZAMAN YARDIMCI OLDUK’
Ford Köln fabrikalarında meslek eğitimini yaptıktan sonra, 42 sene çalışan Muharrem Kızılkaya da şöyle dedi: “Ford’da çok genç yaşta mesleğe başladım. O yıllara genelde birinci kuşak vatandaşlarımız çoğunluktaydı ve Almanca bilen yoktu. 42 senede birinci, ikinci ve üçüncü kuşak vatandaşlarımızla çalışma şansım oldu. Çok ilginç anılarımız oldu.” Erken emekli olan sendikacı Ertuğrul Demirel de “Bizler sadece iş yerinde değil, özel hayatımızda da her zaman vatandaşlarımızın problemlerine yardımcı olduk. Farklı sivil toplum kuruluşlarında, yerel siyasette görev alarak her alanda vatandaşlarımızın sesini duyurmaya, haklarını korumaya gayret ettik. Yıllardır bize güvenen, destek veren herkese teşekkür ederiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!