‘İki ülkeye de önemli katkılarınız var’

Güncelleme Tarihi:

‘İki ülkeye de önemli katkılarınız var’
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2024 11:16

NETU’nun iftarına katılan Büyükelçi Ahmet Başar Şen, Türk iş insanlarının iki ülkeye de önemli katkılarda bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın başkenti Berlin’de faaliyet gösteren Avrupalı Türk İşletmeler Ağı’nın (NETU) verdiği iftarda birlik ve dayanışmanın yanı sıra ‘toplumsal barış, dünyada barış’ çağrısında bulunuldu. NETU’nun kent merkezindeki salonunda verilen iftara T.C. Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Büyükelçisi Beniz Uluer Kaymak, T.C. Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı ile iş insanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. NETU Başkanı Bülent Göktekin, ramazan ayının yalnız İslam alemine değil, dünyaya barış ve huzur getirmesini dilerken, NETU’nun faaliyetleri hakkında kısa bilgiler verdi.

‘İki ülkeye de önemli katkılarınız var’
NETU Başkanı Bülent Göktekin

Haberin Devamı

Almanya’nın önde gelen kuruluşlarından Orta Ölçekli İşletmeler Federal Birliği (BVMW) ile iş birliği yaptıklarını ve ortak projeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirten Göktekin, aynı zamanda Alman Demiryolu Akademisi (DEA) ile makinist yetiştirmek için bir protokol imzaladıklarını hatırlattı. Başta Türkiye kökenliler olmak üzere göçmen kökenli gençlere geleceği olan bir alanda iş imkânı sunacaklarının müjdesini veren Göktekin, ortalama 13.5 ay sürecek eğitimden sonra makinist olarak işbaşı yapacaklara 4 bin 200 ila 4 bin 500 Euro arasında ödeme yapılacağını söyledi.

‘İki ülkeye de önemli katkılarınız var’
Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen

BİRLİKTELİĞİMİZİ GÜÇLENDİRELİM
Büyükelçi Ahmet Başar Şen de İslam aleminin mübarek ramazan ayını kutlarken, Almanya’da yaşayan Türklere birlik ve dayanışmayı güçlendirme çağrısında bulundu. Türk iş insanlarının hem Almanya’ya hem de Türkiye’ye önemli katkılarının olduğunun altını çizen Büyükelçi Şen, Almanya’da çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 100 binin üzerinde şirketin 500 binden fazla kişiye istihdam yarattığını ve 50 milyar Euro’nun üzerinde ciro yaptıklarını hatırlattı. Türkiye ile Almanya arasındaki ticaret hacminin de 50 milyar Euro’yu bulduğunu belirten Şen, hedefin bunu daha da ileriye taşımak olduğunu vurguladı. Gazze’de on binlerce insanın yaşamını yitirdiğini belirten Şen, derhal ateşkes ilan edilerek bölgede barışın sağlanması gerektiğini söyledi. Büyükelçi Şen, Türkiye’de geçen yıl yaşanan deprem felaketinin yurt dışında yaşayan insanlarımızı da acılara boğduğunu hatırlatırken, insanlarımızın gösterdikleri duyarlılığın, yardım etme yarışının hiçbir zaman unutulmayacağını vurguladı ve katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Haberin Devamı

‘İki ülkeye de önemli katkılarınız var’

‘İki ülkeye de önemli katkılarınız var’

‘İki ülkeye de önemli katkılarınız var’

BAKMADAN GEÇME!